12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, cotată cu a opta „şansă“ la retrogradare

Pandurii, cotată cu a opta „şansă“ la retrogradare

Deşi se află la doar patru puncte de locurile retrogradabile, bookmakerii consideră că Pandurii Târgu Jiu va reuşi să se menţină în Liga I la finalul acestui sezon.

Agenţia Gamebookers, sponsorul Ligii I, a oferit pandurilor cota 6.00 la retrogradare, plasând-o pe locul opt într-un clasament al formaţiilor „favorite“ să ajungă în eşalonul secund la finalul acestui campionat. Echipele cu cele mai mici şanse de evitare a retrogradării sunt cele care au încheiat turul pe ultimele patru locurile ale clasamentului Ligii I, Ceahlăul, cu o cotă de 1.15, urmată de Unirea Alba Iulia – cotă 1.50, Gloria Bistriţa – cotă 1.60 şi Internaţional Curtea de Argeş – cotă 1.85. Politehnica Iaşi (3.00), Astra Ploieşti (3.50) şi Universitatea Craiova (4.00), dar şi Pandurii (6.00) sau Gaz Metan Mediaş (7.50) pot şi ele intra în morişca retrogradării într-un retur ce se anunţă foarte dur atât în partea inferioară, cât şi în partea superioară a clasamentului. Pandurii Târgu Jiu are obiectiv clasarea pe locurile 6-10, iar căpitanul Florin Stângă speră în realizarea lui în ciuda parcursului slab din partea a doua a turului. „Am avut un început foarte bun, apoi o perioadă mai proastă. Ca o glumă, deja lumea s-a obişnuit ca noi să avem o perioadă mai proastă. Sper ca aceasta perioadă neagră să fi trecut, iar în retur să urcăm în clasament şi să terminăm pe locurile 8-10. Dacă am fi avut 23 de puncte, ar fi fost un tur perfect. A fost unul greu, dar ne vom reveni în retur“, a spus Stângă. Acesta regretă plecarea lui Sorin Cîrţu de la echipă, dar îşi doreşte ca Pandurii să obţină rezultate foarte bune şi cu Liviu Ciobotariu pe bancă, în anul 2010. „Îmi pare rău că domnul Sorin Cîrţu a plecat. Îl voi respecta toată viaţa, am avut multe de învăţat. Este un antrenor pe care îl stimez mult. Pentru «Ciobi», trei cuvinte: respect, respect, respect. Personal, mi-a dat o lecţie de viaţă despre ce înseamnă să fii un om cu caracter. Noi, jucătorii, trebuie să înţelegem ce vrea noul antrenor de la noi şi să concretizăm asta pe teren. Îmi doresc din tot sufletul ca alături de «Ciobi» să obţinem cele mai bune performanţe din istoria clubului“, a mai spus Stângă.

Pârvu şi Orac vor să revină la Pandurii

Atacantul Lucian Pârvu, care a activat în turul campionatului la divizionara secundă Jiul Petroşani, vrea să revină în prima ligă, la Pandurii Târgu Jiu. „Sper să găsesc înţelegere pentru că eu îmi doresc să revin la Pandurii. Mai sper să primesc şi o parte din bani, pentru că vreau să mă despart de Jiul pe cale amiabilă. Sunt unul dintre puţinii jucători care nu au depus memoriu la federaţie şi nici nu intenţionez, dacă voi găsi înţelegere de la domnul Simota“, a declarat Pârvu pentru Prosport. Alt jucător care ar vrea să revină la Pandurii, Daniel Orac, are puţine şanse să ajungă sub comanda lui Ciobotariu. Orac nu a găsit înţelegere la conducerea grupării Panthrakikos, echipa la care este legitimat, şi va fi nevoit să continue în campionatul elen. „Îmi doresc să revin la Pandurii. De fapt, eu nici n-am vrut să plec, dar am fost obligat… Situaţia de la greci este deosebită, în sensul că ei ar dori să scape de antrenor, dar el nu vrea să plece. Sunt mai mulţi jucători care ar vrea să plece, dar nu sunt lăsaţi. Preşedintele de acolo nu vrea să mă lase să plec, aşa că încă nu am putut rezilia contractul cu ei. Spune că îi place de mine, că sunt jucător bun şi că nu mă lasă să plec. Eu fac tot posibilul să mă întorc, dar nu prea depinde de mine. Am forţat şi eu nota, dar dacă nu mă lasă nu am ce face. Mai am contract cu ei încă un an şi jumătate, dar cel mai mult îmi doresc să pot să joc“, a declarat Orac pentru site-ul www.sportingorj.ro.

Fraţii Vranjes, propuşi pandurilor

Impresarul sârb Zvonko Milojkovic a propus echipei Pandurii Târgu Jiu doi fraţi ce fac parte din naţionala de tineret a Bosniei. Ognjen Vranjes este fundaş de picior drept şi poate evolua atât pe bandă, cât şi în centrul defensivei, are 20 de ani, 1,90 m şi joacă la Steaua Roşie Belgrad. Fratele său, Stjan Vranjes, are 23 de ani, este mijlocaş ofensiv şi joacă la Borac Banja Luka, el fiind o soluţie în cazul în care Păcurar va fi transferat în această iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS