27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportPreparatorul fizic Vilaca, înapoi la Pandurii

Preparatorul fizic Vilaca, înapoi la Pandurii

Jose Manuel de Oliveira Vilaca a făcut parte din staff-ul tehnic al lusitanului Joaquim Teixeira, care a rezistat doar trei etape pe banca tehnică a echipei Pandurii Târgu Jiu, în sezonul 2007-2008. Vilaca şi-a arătat, totuşi, priceperea, pregătirea fizică excelentă a pandurilor fiind unul dintre factorii decisivi în acel sezon pentru salvarea de la retrogradare. Conducerea grupării gorjene încearcă să-l readucă la echipă, lusitanul fiind favorit pentru ocuparea postului vacant de preparator fizic. „Suntem în negocieri cu doi preparatori şi sperăm ca pe 4-5 ianuarie, când se va reuni lotul, să-l avem deja aici pe unul dintre ei. Am discutat cu Vilaca. El a mai fost la noi şi ne va da un răspuns înainte de 4 ianuarie“, a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Dacă revine la Pandurii Târgu Jiu, Jose Vilaca va trebui să lucreze din nou cu secundul Florin Bejinariu, cu care a avut un conflict după jocul pierdut la Craiova, 1-0, ultimul al lui Joaquim Teixeira pe banca tehnică a gorjenilor. Vilaca a avut şi un diferend financiar cu clubul Pandurii după ce a părăsit gruparea gorjeană, cu care s-a judecat pentru nişte restanţe neachitate.
Staff-ul tehnic va mai suferi modificări, Robert Bălăeţ urmând să preia de la Dorin Hârsu şi postul de antrenor cu portarii, pe lângă cel de director sportiv. „Dorin Hârsu nu rămâne antrenor cu portarii definitiv, ci doar până la revenirea în activitate a lui Robert Bălăeţ. Acesta din urmă va avea cumul de funcţii“, a mai declarat Condescu.

Basara nu poate fi dat afară

Adus la Pandurii Târgu Jiu în vară, fără voia tehnicianului Sorin Cîrţu, Marko Basara nu poate fi dat afară, chiar dacă actualul tehnician nu mai are nevoie de serviciile sale. Impresarul jucătorului, Zvonko Milojkovic, nu este de acord cu decizia conducerii clubului Pandurii, care l-a disponibilizat pe Basara, sârbul aflându-se sub contract cu gruparea gorjeană. Milojkovic le răspunde oficialilor gorjeni de pe poziţii de forţă, ameninţând că nici Martinovic nu se va mai prezenta la Pandurii în cazul în care se va renunţa la Basara. „Basara mai are contract doi ani şi jumătate, iar clubul trebuie să-l respecte. Nu poţi da afară un jucător aşa, când vrei. Oricum, dacă Basara este dat afară, atunci nici Martinovic nu mai vine la Pandurii“, a afirmat Milojkovic. Marko Basara a evoluat doar 55 de minute în turul campionatului în partida cu Ceahlăul, câştigată de echipa lui Sorin Cîrţu cu scorul de 2-1. Probabil, cei de la Pandurii îl vor pune pe Basara pe lista de transferuri, iar dacă nu-şi va găsi echipă, se va ajunge la o despărţire amiabilă. Alt jucător sârb care va părăsi în această iarnă Pandurii, Nenad Kutlacic, se află în conflict cu clubul pentru nişte restanţe financiare.

Trei panduri în cursa
de Cairo

Numit recent, antrenorul selecţionatei Ligii Profesioniste de Fotbal, Sorin Cîrţu, a convocat trei jucători de la fosta sa echipă Pandurii Târgu Jiu – Grecu, Rada şi Pleaşcă – pentru prima acţiune a lotului, programată de Crăciun. Selecţionata lui Cîrţu va susţine, în perioada 25-28 decembrie, un joc amical la Cairo (Egipt), cu naţionala Kuweitului. „Am fost plăcuţi surprinşi când am aflat că trei jucători de la Pandurii au fost convocaţi de domnul Sorin Cîrţu pentru că fiecare club trebuia să propună unu-doi jucători, dar noi am găsit o deschidere totală la dânsul şi vom avea în lotul deplasat în Egipt trei jucători care pot să evolueze oricând la prima echipă şi aici mă refer în special la Rada şi Pleaşcă, Grecu fiind deja un obişnuit al primei echipe. Este un impuls pentru cei doi tineri care cochetează cu prima echipă, dar şi pentru ceilalţi copii de la centrul nostru de pregătire, care trebuie să înţeleagă că se poate face performanţă şi la Târgu Jiu. Este o primă selecţionare a lor şi sper să intre şi în vizorul naţionalei de tineret. Acum depinde numai de ei dacă devin fotbalişti, şi nu prieteni cu fotbaliştii“, a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS