27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSport„Când am pus piciorul în prag, Mititelu m-a demis!“

„Când am pus piciorul în prag, Mititelu m-a demis!“

Fostul căpitan al „Craiovei Maxima“, Costică Ştefănescu, a rememorat momentul când el şi Ovidiu Stângă alcătuiau staff-ul tehnic al Ştiinţei, dar cel care decidea era finanţatorul Universităţii.

– Ce ziceţi de jocul şi de rezultatele Universităţii în acest tur de campionat?
– Am avut antenă parabolică în Kuweit şi am văzut câteva meciuri ale Universităţii, iar din noiembrie, când am revenit în România, le-am văzut pe cele din finalul turului de campionat. Locul 14?! O clasare sub aşteptări şi sub ceea ce anunţa finanţatorul.
– Opinez că valoarea lotului nu este de locul 14…
– Aşa este. Ce s-ar fi putut întâmpla? Cei de la club, în frunte cu finanţatorul, pot răspunde. Noi, ceilalţi, putem doar comenta ce mai scrie presa, putem presupune. Putem invoca ghinionul la nesfârşit? Parcă ghinionul s-a „logodit“ numai cu ăia care joacă mai slab! Au fost însă şi meciuri ale Universităţii în care echipa olteană a jucat bine, a fost peste adversar şi totuşi n-a reuşit să câştige.
– Ştiinţa luptă iarăşi pentru evitarea retrogradării şi va avea probabil un retur greu…
– Evident, va fi un retur dificil. Dintotdeauna returul a fost mai disputat, mai dificil atât pentru lupta la vârful clasamentulului, cât şi pentru evitarea retrogradării…

Ştiinţa are jucători,
dar n-are echipă

– Este un fel de premieră pentru campionatul nostru faptul că trei echipe sunt campioane de toamnă!
– Este o surpriză. Şi este una bună, benefică pentru campionat. La un moment dat, erau vreo cinci echipe sus, cu acelaşi număr de puncte, şi care luptau pentru a fi lider. Vorbeam despre Universitatea… Cred că şi instabilitatea conducerii tehnice a lăsat urme. E foarte greu ca din afară să avem opinii corecte. Finanţatorul zice că are jucători buni… Ai jucători, dar n-ai echipă!
– Din cauza crizei, finanţatorul Craiovei a anunţat o aşa-zisă reconstrucţie a Universităţii, respectiv îndepărtarea jucătorilor cu contracte mari (cum ar fi: Dorel Stoica, Şoavă, Wobay), vânzarea golgheterului Florin Costea şi completarea lotului cu jucători tineri. Este cea mai bună soluţie pentru Craiova, aflată la retrogradare?
– Pentru momentul actual, nu. Cu tinerii poţi să ai surpriza să nu faci punctele necesare salvării. Mă rog, dacă finanţatorul nu are altă soluţie, asta este! Cu riscurile de rigoare. Fac o paranteză: de când domnul Adrian Mititelu a cumpărat brandul Universitatea, cu sau fără criză, încearcă să ducă Ştiinţa în cupele europene, dar nu reuşeşte. Este şi ăsta un semn de întrebare!
– Se vorbeşte de câteva luni de posibila venire a lui Piţurcă la Universitatea, cum comentaţi?
– Venirea lui Piţi ar fi binevenită, dar nu ştiu dacă Mititelu va reuşi. Nu cred… E o problemă cu antrenorii la Universitatea. Dacă domnul Mititelu reuşeşte să aducă un antrenor bun, trebuie să-l lase să lucreze, să-şi facă treaba de antrenor. Am înţeles că intervine şi în procesul de instruire, şi în alcătuirea echipei… Din aceste motive nu merge treaba bine la Craiova!
– Aţi fost în conducerea tehnică a Universităţii, cum a fost?
– Când am fost eu ultima oară la Universitatea, a fost un melanj între mine şi Ovidiu Stângă. Practic, conduceam amândoi, dar nu conducea nimeni! Conducea Mititelu! Când am pus piciorul în prag, am fost demis!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

28 COMENTARII