10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa lui Mititelu este în grafic!

Ştiinţa lui Mititelu este în grafic!

Oţelul Galaţi – Universitatea 1-0. Parcă am mai văzut acest film cu olteni. Jucăm bine la impresie artistică, luăm gol din cauza visării noastre în careu, iar apoi nu putem fructifica ocaziile avute. Este însă adevărat că antrenorul Craiovei a avut mulţi jucători titulari absenţi, iar şansa a fost de partea gazdelor. Neagoe a asistat neputincios cum elevii săi încheie turul cu trei înfrângeri consecutive, coborând pe locul 14, la doar un punct de zona retrogradabilă! Cu excepţia campionatului trecut, în restul sezoanelor cam aşa a fost cu obiectivele „măreţe“ ale finanţatorului unic Mititelu Adrian – evitarea retrogradării! Adică, acum este în grafic…
După meciul de la Galaţi am urmărit alt „meci“ la TV: consideraţiile tehnico-tactice ale celui care a cumpărat brandul Universitatea şi care acum dă lecţii tuturor – antrenorilor, selecţionerilor, autorităţilor locale, ziariştilor, comentatorilor şamd. Când a vorbit despre discuţiile cu Victor Piţurcă, Mititelu a declarat la o emisiune de sport TV că între el şi „Piţi“ este, printre altele, „o mică problemă de viziune“. „Vedem lucrurile diferit“, a mai completat el (?!). Sau un alt subiect: uită că Universitatea, club privat, a primit bani din bugetul Consiliului Local Craiova, dar când vine vorba să-şi achite obligaţiile restante la bugetul de stat delirează şi schimbă subiectul vorbind despre „sabotaje pe faţă din partea oamenilor care reprezintă autorităţile“ (?!)… N-are bani, dar are gură. Nu prea înţelegi ce vrea să spună, dar face rating jignind în stânga şi în dreapta. Până când şi până unde i se permite?
Pandurii –  Unirea Alba Iulia 2-0. După o serie neagră, gorjenii au reuşit, în sfârşit, o victorie preţioasă în lupta lor pentru evitarea retrogradării. Gazdele au fost mai bune, mai directe pe poartă şi au câştigat pe merit.
Gloria Bistriţa – Rapid 1-1. A fost o fază în care oaspeţii au fost clar dezavantajaţi, trebuia să se acorde Rapidului un penalti. A mai fost şi un ofsaid semnalizat aiurea. Nu vreau să fiu răutăcios, dar am impresia că la Bistriţa au revenit vremurile din trecut, de acum 15-20 de ani!
CFR Cluj – Ceahlăul 2-0. Întâlnire şi victorie fără probleme pentru echipa din Cluj.
Gaz Metan Mediaş – Astra 0-0. Napoli a smuls un punct bun la Mediaş şi astfel, prin acest rezultat, s-a săltat peste Craiova în clasament.
Steaua – Internaţional Curtea de Argeş 3-2. Meci cu suspans, frumos. Steaua a început tare, a avut 2-0, apoi băieţii lui Fane Stoica au reuşit o spectaculoasă revenire, 2-2. Între timp, Stoichiţă, inspirat şi norocos, l-a trimis în teren pe „vedeta“ can-can-urilor, Cristi Tănase, iar acesta a marcat un gol senzaţional, un eurogol!  
FC Braşov – FC Timişoara 1-0. O partidă de un nivel bun, peste nivelul campionatului nostru. Braşovul a fost „vioara“ numărul unu, Timişoara n-a prea mişcat în faţa gazdelor. Jocul a fost, cum spuneam, la discreţia Braşovului.
Dinamo – Vaslui 1-1. Un joc fără spectacol, cu două formaţii care nu au riscat. Un egal corect.
Unirea Urziceni – Poli Iaşi 2-0. Rezultat logic, victorie fără dubii a elevilor lui Dan Petrescu.
O ultimă constatare: a fost un tur deosebit de disputat, cu trei echipe în frunte, campioane de toamnă! „Campioanele“ sunt urmărite de alte trei formaţii care au adunat puncte multe şi bune pentru lupta aprigă care se anunţă în retur. Nu pot să spun acum cine va câştiga titlul, prevăd o luptă strânsă şi, repet, extrem de aprigă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII