22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Câinii“ aşteaptă încă o minune

„Câinii“ aşteaptă încă o minune

În cazul unui succes cu două goluri marcate în jocul de la Atena, cu Panathinaikos, Dinamo va continua cursa în Liga Europa.

În ultima rundă a Ligii Europa, Dinamo Bucureşti va juca astăzi, de la ora 20.00, în deplasare, pe arena „Spiros Louis“, cu Panathinaikos Atena. Adversara „câinilor“ şi-a schimbat săptămâna trecută antrenorul, olandezul Henk ten Cate fiind înlocuit cu selecţionerul naţionalei Under 21 a Greciei, Nikos Nioplias. Echipa „verzilor“ s-a impus sâmbătă, în deplasare, scor 1-0, în faţa lui Iraklis Salonic, în ultimul meci înaintea întâlnirii cu Dinamo. Gruparea elenă ocupă locul secund în campionat, cu un punct mai puţin decât lidera Olympiakos.
Formaţia din capitala Greciei face parte din Grupa F a Ligii Europa, alături de Dinamo, Galatasaray Istanbul şi Sturm Graz. După cinci runde, verzii se situează pe poziţia a doua, cu 9 puncte, în timp ce Dinamo e pe locul 3, cu 6 puncte. În cazul unui succes cu două goluri marcate în jocul de la Atena, Dinamo va continua în competiţia europeană. De altfel, „câinii“ speră că se va repeta minunea de la Liberec, când s-au impus în faţa lui Slovan la loviturile de departajare, după ce pierduseră pe teren propriu, la „masa verde“, cu 3-0. „Nu e nimic pierdut în Liga Europa, dar e foarte dificil. Panathinaikos e o echipă foarte bună, însă ne dorim cu toţii să mai reuşim o minune“, a spus atacantul Andrei Cristea.
La rândul său, senegalezul Ousmane N’Doye susţine că Dinamo trebuie să fie încrezătoare în şansele de calificare în 16-imile de finală ale Ligii Europa: „Trebuie să mergem la Atena cu mentalitate puternică şi să câştigăm. Ne-au bătut aici cu 1-0, de ce nu i-am bate şi noi acolo cu 2-0?“ În celălalt meci al Grupei F, lidera Galatasaray Istanbul va juca în deplasare cu formaţia austriacă Sturm Graz. Acest meci contează doar pentru palmares, echipa turcă fiind deja calificată în 16-imile Ligii Europa, în timp ce formaţia din Graz nu mai poate urca de pe ultima poziţie a ierarhiei.
Înaintea ultimei etape, clasamentul Grupei F se prezintă astfel: 1. Galatasaray Istanbul 13p, 2. Panathinaikos Atena 9p, 3. Dinamo Bucureşti 6p, 4. Sturm Graz 1p.

Max Nicu,
aproape de 16-imi

Formaţia la care evoluează mijlocaşul român Max Nicu, Hertha Berlin, va juca în această seară, în Grupa D a Ligii Europa, un meci decisiv pentru calificarea în 16-imi. Adversara echipei germane este lidera Sporting Lisabona, care a obţinut deja accesul în faza următoare a competiţiei. Aşteptând ca Hertha să facă un pas greşit, Heerenveen nu are decât varianta victoriei în disputa de pe teren propriu cu Ventspils. Clasament: 1. Sporting Lisabona 11p, 2. Hertha Berlin 7p, 3. Heerenven 5p, 4. Ventspils 3p.  În Grupa E, Basel şi Fulham se vor lupta în Elveţia pentru accederea în 16-imi, în timp ce lidera AS Roma va juca relaxată la Sofia, în meciul cu ŢSKA. Clasament: 1. AS Roma 10p, 2. Basel 9p, 3. Fulham 8p, 4. ŢSKA Sofia 1p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS