13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele au deziluzionat

Handbalistele au deziluzionat

Creditate printre favoritele la câştigarea Campionatului Mondial, tricolorele au ajuns să evolueze acum în China doar de „amorul artei“.

Înfrângerea suferită în faţa Spaniei, scor 26-25 (14-11), a însemnat practic ratarea obiectivului, România nemaiputând „prinde“ locurile fruntaşe la Campionatul Mondial. Ratarea semifinalelor reprezintă o mare deziluzie pentru tot handbalul românesc, pentru că actuala generaţie este considerată cea mai bună din ultimul deceniu. „A fost un meci cu tensiune mare. Aveam nevoie de victorie să mergem mai departe şi poate că asta ne-a afectat. Cel mai rău îmi pare de jucătoarele care probabil se află la ultimul turneu final, chiar dacă ele spun că nu s-au hotărât ce vor face. Am ratat o şansă imensă. Nici nu mai am puterea să gândesc. Nu ştiu ce să mai spun“, a afirmat selecţionerul Radu Voina. „Nu îmi vine să cred că am pierdut în ultima secundă. Putem spune că a fost noroc pentru Spania“, a spus Carmen Amariei la conferinţa de presă de după meci.

„Nu-mi vine să cred“

Fostul portar al naţionalei feminine de handbal a României, Luminiţa Huţupan, a afirmat că echipa noastră a ratat o mare şansă de a cuceri o medalie la CM din China. „Nu-mi vine să cred că am ratat o mare şansă de a cuceri o medalie la acest mondial. Nu ştiu când ne vom mai întâlni cu asemenea situaţie. Cred că emoţiile, încărcătura emoţională au dus la acest eşec. Numai noi ştim cum e să fii acolo pe teren, dar încă nu pot să realizez că au pierdut. Nu au gestionat cele două goluri avans pe care le-au avut, pe atac am greşit, în apărare – la fel, chiar dacă în poartă Paula Ungureanu a reuşit să fie mai bună decât Ciobanu“, a explicat Luminiţa Huţupan. Acelaşi regret l-a avut şi Cristian Gaţu, preşedintele FR de Handbal mărturisind că ultimele patru minute ale meciului cu Spania au fost un coşmar: „Au fost cele mai urâte patru minute din viaţa mea. Echipa a alergat aproape tot meciul după Spania. Mai erau patru minute, avea două goluri avans şi totuşi a pierdut la un gol şi meciul, şi calificarea în semifinale. Arbitrajul a fost lamentabil, dar nu vreau să mă leg de asta. Nu pot să spun nici că sunt supărat pe fete, ci mai ales pe mine, pentru că nu am şansa să văd o echipã a României pe podium, aşa cum merită“.

Azi, cu Coreea de Sud

Elevele lui Radu Voina nu au încheiat socotelile de la acest turneu final. Astăzi urmează să întâlnească reprezentativa Coreei de Sud, de la ora 15.15 (TVR 1), iar joi vor începe să joace pentru locurile 5-12. „De acum va fi infernal pentru că e o dezamăgire mare. Deziluzia e foarte mare, nu ne rămâne decât să murim frumos. E uşor să vorbesc, dar eu sper să terminăm turneul aşa cum trebuie“, a spus Radu Voina, care la încheierea acestui Mondial  ar putea fi înlocuit cu Mariana Târcă. „Criticile se vor îndrepta spre mine. Critici au fost şi când ne-a fost bine. Vă daţi seama ce se întâmplă acum, când am dezamăgit atâta lume. Mă aştept să fiu demis, asta e viaţa noastră. Ar fi lucrul cel mai uşor de suportat“, a punctat Radu Voina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII