3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ciobi“, victorie pentru un retur fericit

„Ciobi“, victorie pentru un retur fericit

Liviu Ciobotariu a luat în calcul şi o eventuală despărţire de Pandurii în cazul unui pas greşit cu Unirea Alba Iulia, dar succesul cu ardelenii, primul pe banca grupării gorjene, i-a asigurat continuitatea la Târgu Jiu.

Susţinut de familie din tribună şi de jucători în teren, antrenorul Liviu Ciobotariu a reuşit, la al şaselea joc pe banca grupării gorjene, să obţină prima victorie la Pandurii, 2-0 cu Unirea Alba Iulia, şi a patra în Liga I în scurta sa carieră de tehnician.
„Soţia şi copiii îmi poartă noroc, de aceea i-am adus la meci, ca să fie alături de mine. Am avut evoluţii bune, dar nu reuşeam să câştigăm şi din acest motiv mi-am adus talismanul cu mine. Este prima victorie a mea cu Pandurii. Mi-am dorit foarte mult acest lucru şi e bine că s-a realizat, din păcate, în ultima etapă“, a declarat Ciobotariu. Jucătorii au cântat în vestiar de bucurie după succesul cu Unirea, ce a pus capăt seriei de zece jocuri consecutive fără victorie.
„Am avut un joc foarte greu, iar noi nu am făcut un meci strălucit, dar mă bucur că am câştigat şi am luat cele trei puncte puse în joc. Am avut şi emoţii pentru că Alba Iulia a avut câteva situaţii de a marca. Este un cadou de Sărbători şi pentru suporterii noştri. N-am câştigat de trei luni. Presa a avut dreptate şi aveam nevoie de această victorie pentru a ieşi din subsolul clasamentului. A fost şi o descătuşare a jucătorilor pentru că ne apăsa faptul că nu reuşeam să câştigăm după jocuri bune. S-au descătuşat şi ei acum şi sunt plini de entuziasm pentru că şi-au dorit foarte mult victoria şi nu am avut un joc uşor“, a declarat Ciobotariu.

Se face curăţenie în lot

Eliberat de presiunea rezultatelor, antrenorul pandurilor promite că Pandurii se va prezenta mai bine în partea a doua a campionatului. „Nu ştiu dacă se putea mai mult în perioada aceasta, dar la meciurile de acasă cred că puteam obţine mai multe puncte. Puteam câştiga cu Rapid sau cu Bistriţa. Însă, ne-am asumat răspunderea pentru rezultate şi pentru joc. Ne aşteaptă pregătirea de iarnă, în care vom îndrepta unele lucruri. Eu am convingerea că în retur ne vom prezenta mai bine din toate punctele de vedere. Dar e o victorie care ne dă un moral bun pentru retur şi putem să ne pregătim“, a spus Ciobotariu.
Acesta a anunţat imediat după joc că vor avea loc şi restructurări în cadrul lotului în pauza competiţională. „Am încercat să utilizez toţi jucătorii pe care i-am avut la dispoziţie şi mi-am făcut o impresie despre fiecare. Nu va fi nici un secret faptul că la unii dintre ei voi renunţa. Voi avea o discuţie cu domnul preşedinte şi vom stabili cine pleacă şi cine rămâne. În afară de portari, avem nevoie de câte un jucător pe fiecare post. Adică un fundaş, un jucător pentru linia de mijloc şi un atacant“, a declarat „Ciobi“.

Falub: Am simţit o manieră de arbitraj ostilă

Antrenorul echipei Unirea Alba Iulia, Adrian Falub, a acuzat arbitrajul centralului Istvan Kovacs, care nu a acordat un penalti pentru echipa sa la scorul de 1-0 pentru Pandurii. „Cred că, în ciuda terenului foarte greu, a fost o partidă bună. Noi am făcut un joc foarte bun azi, am avut iniţiativă şi am fost mai buni decât Pandurii, cel puţin în prima repriză. Dar am ratat mult şi echilibrul s-a rupt atunci când jucătorul nostru a fost eliminat. A fost foarte greu să egalăm, deşi cred că am controlat jocul chiar şi în zece oameni. Un rezultat de egalitate era mai potrivit după felul în care s-a jucat şi după ocaziile pe care le-am avut. Cred că nu ne-a fost acordat un penalti. Este pentru prima dată când am simţit o manieră de arbitraj ostilă“, a declarat Falub. Acesta nu a contestat eliminarea lui Varga, care a văzut într-un interval de şase minute două cartonaşe galbene, primul pentru un fault din spate, cel de-al doilea – în urma unei îmbrânceli la portarul Mingote. „Eu cred că Varga a făcut o greşeală şi poate că eliminarea era justă. Era foarte greu să mai jucăm în zece oameni pentru că eliminarea a venit destul de devreme. Probabil că, dacă am fi avut 1-0, şi în zece oameni altfel ar fi stat lucrurile. Poate nu mai exista nici eliminarea aceea“, a mai declarat Falub.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS