21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMeci de şase puncte la Galaţi

Meci de şase puncte la Galaţi

Oţelul Galaţi – Universitatea
Stadion
„Oţelul“, sâmbătă, ora 14.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile
Oţelul:
Baotic – Cârjă, S. Costin, M. Perendija, Sălăgeanu – G. Paraschiv, I. Neagu – L. Iorga, Ibeh, S. Ilie – M. Pena. Antrenor: Dorinel Munteanu.
Universitatea: Silviu Lung – Bădoi, D. Stoica, Mitchell, Rose – Bărboianu, Trică, Firţulescu, Şoavă – M. Costea, V. Badea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Cristian Balaj – Aurel Oniţă, Florin Ungureanu.

Derbiul de la Galaţi dintre cele două candidate la retrogradare este cel mai important meci al Craiovei şi al Oţelului din acest tur de campionat, unul în care ambele echipe au dezamăgit, oltenii fiind destul de aproape de zona retrogradării.

Ştiinţa traversează un final de tur de campionat destul de agitat, cu multe probleme pe capul finanţatorului unic al oltenilor. Visul lui Mititelu, trâmbiţat pe la mijlocul turului, cum că Universitatea va termina prima parte a campionatului pe locul III, este de multe etape năruit. Cu o etapă înainte de final, Craiova se află la un punct de prima echipă situată în zona retrogradării! Meciul de sâmbătă de la Galaţi a devenit astfel unul aproape capital pentru olteni în lupta pentru evitarea retrogradării, noul obiectiv „performant“ al clubului păstorit de Adrian Mititelu. Partida cu elevii lui Dorinel Munteanu este foarte importantă şi pentru scaunul antrenorului Eugen Neagoe, acuzat pe nedrept de finanţator pentru unele nereuşite ale Universităţii din partea a doua a turului. Postul lui Neagoe este în pericol, iar în cazul în care Ştiinţa pierde la Galaţi şi Victor Piţurcă nu mai vine la Craiova, atunci „Geană“ va fi probabil cel sacrificat.
Disputa de la malul Dunării se anunţă foarte aprigă, având în vedere că ambele echipe au nevoie de puncte. Ştiinţa are o misiune dificilă la Galaţi şi prin prisma faptului că Neagoe are mulţi titulari absenţi: Florin Costea, Prepeliţă, Găman sunt suspendaţi, iar Dilevski, Baird, Wobay şi Dănănae – accidentaţi, despre ultimul spunându-se că ar putea reveni în teren abia prin mai 2010! „Geană“ a fost obligat să apeleze la doi jucători de la Universitatea II, Roman şi Surugiu. Revine Eugen Trică, el fiind suspendat în derbiul cu Steaua.

Fane Nanu: A venit timpul ca Ştiinţa să aducă puncte

Fost jucător la Oţelul Galaţi, olteanul Fane Nanu, a prefaţat astfel meciul de sâmbătă: „Ambele echipe stau destul de rău în clasament şi au nevoie de puncte. Cred că a venit timpul ca Universitatea să aducă puncte. Dacă Ştiinţa nu va aduce nici un punct sau, Doamne fereşte, va pierde la Galaţi, atunci oltenii vor avea un retur foarte greu. Din păcate, obiectivul Universităţii a devenit iarăşi salvarea de la retrogradare?!“.
Şi antrenorul gazdelor, Dorinel Munteanu, este copleşit de miza întâlnirii. „Acest meci este cel mai important din acest tur. Nu e chiar aşa de simplu aşa cum pare la prima vedere“, a prefaţat „Munti“ derbiul celor două candidate la retrogradare. „Le-am achitat două salarii şi două prime jucătorilor şi sper că apele s-au liniştit. Au jucat şi fără bani. Puteau deveni toţi jucători liberi“, a spus Dorinel Munteanu în conferinţa de presă de dinaintea meciului cu oltenii.

Napoli a câştigat
la Galaţi

Ultima victorie a Universităţii pe terenul Oţelului s-a petrecut în returul ediţiei trecute de campionat, pe 4 aprilie 2009, oltenii lui Nicolo Napoli reuşind atunci să dea o lecţie gălăţenilor, învingându-i cu 2-0, prin reuşitele lui Florin Costea şi Wobay. Cu o etapă înainte, oltenii au zdrobit pe CFR Cluj (4-1), iar după meciul de la Galaţi au făcut spectacol cu Dinamo (2-0). Ce vremuri! După ceva vreme de la suita acestor „succesuri“, antrenorul Nicolo Napoli a fost dat afară de Adrian Mititelu, iar explicaţiile finanţatorului Ştiinţei au fost, ca de obicei, aproape ridicole.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII