19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPiţi nu vrea în exil!

Piţi nu vrea în exil!

Fostul selecţioner ar putea fi numit manager general al Ştiinţei din iarnă, dar Victor Piţurcă (foto) nu agreează ideea ca Universitatea Craiova să dispute în retur meciurile de acasă la Drobeta Turnu Severin.

Derbiul de aseară de pe „Ion Oblemenco“, Universitatea – Steaua, cu Victor Piţurcă în tribuna oficială a arenei din Craiova, s-ar putea să fie ultimul jucat în Craiova de echipa olteană, în această ediţie de campionat. Conform declaraţiilor de săptămâna trecută ale finanţatorului Adrian Mititelu – când echipa-fanion a Olteniei a inaugurat stadionul „Municipal“ din Drobeta Turnu Severin – Universitatea va juca meciurile de „acasă“ din retur pe arena modernizată din Turnu Severin. De ce s-a ajuns la această nefirească situaţie? Mititelu se plânge că oficialităţile locale craiovene (mă rog, o parte a acestora) nu sprijină echipa privată Universitatea, în timp ce primarul din Turnu Severin a convins consiliul local din oraşul de la malul Dunării să aloce o sumă importantă din buget pentru modernizarea stadionului şi, totodată, se zvoneşte că Universitatea va fi şi sponsorizată cu o o sumă destul de importantă (aproape 500.000 de euro) pentru a juca pe „Municipalul“ din Turnu Severin. Şi asta, în timp ce echipa locală, FC Drobeta Turnu Severin, joacă în faţa a vreo 200 de spectatori la… Vânju Mare!
Ştiinţa a mai jucat la Turnu Severin, dar atunci (returul 1996/1997) Universitatea a fost obligată de FRF să dispute câteva partide în afara Craiovei din cauza unor incidente de la un meci de pe fostul „Central“ cu Sportul Studenţesc (Universitatea – Sportul 1-2, 15 martie 1997), în urma cărora stadionul din Bănie a fost suspendat.

Buget pentru
completarea lotului

Situaţia de acum este total diferită faţă de cea de atunci. Supărat pe autorităţile locale, cât şi pe suporteri, care-i cer lui Mititelu să părăsească echipa, finanţatorul Craiovei a declarat şi a decis de unul singur că întâlnirile Universităţii din partea a doua a campionatului se vor disputa pe „bijuteria“ de la malul Dunării. Universitatea este un club privat, iar deciziile le ia patronul, aşa că nu facem comentarii pe banii omului. Şi Neţoiu, pe vremuri, a anunţat că mută echipa la Focşani, dar n-a făcut-o.
S-a vorbit mult despre faptul că decizia lui Mititelu de a „strămuta“ Ştiinţa la Turnu Severin are, pe lângă raţiuni financiare, şi unele politice, dar nu intrăm în asemenea detalii… subterane. Nu le cunoaştem şi n-are sens să fabulăm.
Cum spuneam, derbiul de aseară cu Steaua a fost urmărit „live“ şi de fostul selecţioner, Victor Piţurcă. Până la începerea meciului, acesta a refuzat interviurile, aşa încât nu putem să facem decât speculaţii privind posibila venire a lui „Piţi“ la Universitatea. Că Piţi ar fi fost momit de Mititelu la Craiova cu pământuri sunt, probabil, doar presupuneri. Piţurcă, dacă vine, vine pentru performanţă, iar datele contractului său sunt mai puţin importante, se stabilesc doar între cei doi, Mititelu şi Piţurcă. El ar urma să semneze un contract pe doi ani şi jumătate, ca manager general, cu obiective performante: cupele europene în sezonul următor şi titlul în ediţia campionatului 20011/2012.
„Piţi“ vrea însă buget pentru completarea lotului şi deplină libertate în privinţa tuturor deciziilor care privesc fenomenul fotbalistic. O informaţie, neconfirmată însă de părţi, spune că Victor Piţurcă nu agreează ideea ca Universitatea să dispute meciurile la Turnu Severin! Logica este de partea lui „Piţi“…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII