16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Costea a ratat şi Steaua a câştigat

Florin Costea a ratat şi Steaua a câştigat

„U“ Craiova – Steaua 1-2
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 12.000.
Au marcat: Prepeliţă ‘16 / Kapetanos ‘3, Szekely ‘90.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – V. Bădoi, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă (‘83, Dina), Bărboianu, Şoavă, Firţulescu (‘60, Wobay) – M. Costea (‘78, V. Badea), Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Steaua: Zapata – Golanski (‘58, E. Baciu), Ghionea, Rada, P. Marin – Szekely, Pleşan, Toja (‘66, Ov. Petre), Nicoliţă – Kapetanos, Surdu (‘82, Tănase). Antrenor: Mihai Stoichiţă.
Cartonaşe galbene: V. Găman, Firţulescu, Bărboianu, Prepeliţă, Wobay / Golanski, Pleşan.
Au arbitrat: R. Dumitru – Z. Szekely, D. Mudura.

„Diamantul“ Craiovei a nimerit o dată bara şi a ratat alte patru ocazii singur cu portarul, dând cu piciorul şansei de a obţine prima victorie în faţa „militarilor“.

Cu Victor Piţurcă şi Răzvan Lucescu la oficială, şi peste 10.000 de spectatori în tribune, Universitatea Craiova a luat startul în derbiul cu Steaua cu gândul să obţină prima victorie după şapte ani în faţa bucureştenilor. Surpriza antrenorului Eugen Neagoe pentru această dispută s-a numit Firţulescu, mijlocaşul craiovean fiind titular pentru prima dată la Ştiinţa în sezonul actual. Debutul de meci a fost însă unul slab pentru alb-albaştri, care au primi gol în minutul 3. Rose nu a reuşit să-l blocheze pe Szekely, acesta a centrat de pe dreapta, iar D. Stoica şi Bădoi au vrut parcă să îngroaşe rândurile suporterilor, privind neputincioşi cum Kapetanos înscrie. Oaspeţii puteau majora scorul câteva minute mai târziu, când, după un corner de pe partea dreaptă, fostul oltean Ionuţ Rada (‘10) a reluat cu capul la colţul scurt, dar australianul Rose a respins cu capul de pe linia porţii.
Juveţii şi-au revenit însă la timp şi au reuşit să echilibreze meciul, dar şi situaţia pe tabela de marcaj. Firţulescu a centrat foarte bine din corner, iar Prepeliţă (‘16) a înscris cu capul, făcându-şi un cadou pentru ziua sa de naştere, astăzi împlinind 24 de ani. În continuare s-a jucat pe contre, cu trupa lui Neagoe ceva mai insistentă. Florin Costea a avut două ocazii singur cu Zapata, însă de fiecare dată columbianul s-a opus golului, spre disperarea suporterilor olteni. În minutul 40, Pleşan a şutat periculos de la 30 de metri, dar Lung Jr. a fost pe fază şi a prins mingea.

Final în corzi pentru craioveni

Repriza a doua a început bine pentru Universitatea, dar Florin Costea, ratangiul de serviciu al Craiovei, a dat cu piciorul unei noi ocazii de a marca în minutul 51, încercând o execuţie prea pretenţioasă pentru forma sportivă în care se află. „Diamantul“ a avut şi ghinion aseară, câteva minute mai târziu nimerind bara porţii lui Zapata. Steaua a răspuns printr-un nou şut al lui Pleşan şi două apariţii surprinzătoare ale lui Rada, însă imprecizia fundaşului stelist a făcut ca scorul să rămână neschimbat. Momentele mai slabe ale alb-albaştrilor au fost taxate de fani, care au reuşit să introducă pe stadion bannerul cu mesajul: „Noi cu inima mare, voi cu burţile pline“. Steliştii au aprins torţe şi au primit în schimb gaze lacrimogene de la jandarmi. În minutul 75, Florin Costea şi-a desăvârşit opera, şutând din interiorul careului mare, nemarcat, direct în Zapata. Ştiinţa a terminat meciul în corzi şi cu un om în minus, Wobay accidentându-se cu câteva minute înainte de final. Sfârşitul meciului i-a găsit fericiţi pe bucureşteni, aceştia dând lovitura de graţie Ştiinţei în minutul 90, prin Szekely, care l-a învins pe Lung Jr. cu un şut din interiorul careului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

50 COMENTARII