17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport„Ciobi“, arată-ne că poţi!

„Ciobi“, arată-ne că poţi!

Cu doar două puncte câştigate în cinci etape la Pandurii Târgu Jiu, Liviu Ciobotariu trebuie să bată Unirea Alba Iulia pentru a demonstra că este o soluţie viabilă pentru banca tehnică a grupării gorjene.

Lăsată pe locul zece de Sorin Cîrţu, Pandurii îşi continuă cu dezinvoltură cursa spre recordul negativ de 16 jocuri consecutive fără victorie în Liga I, stabilit în sezonul 2007-2008. Antrenorul Liviu Ciobotariu a adăugat cinci jocuri fără succese la cele cinci moştenite din mandatul lui Cîrţu şi gorjenii tremură de trei etape pe locul 13, la un punct de zona retrogradării. Pandurii deţine şi recordul negativ al golurilor marcate, având, cu 12 reuşite, cel mai slab atac din Liga I, la egalitate cu Gloria Bistriţa. Autodeclarat un antrenor ofensiv, Liviu Ciobotariu trebuie să probeze, cu succes, acest lucru cu nou-promovata Unirea Alba Iulia, pentru a primi un vot de încredere din partea suporterilor şi conducerii pentru returul campionatului. Şi la Timişoara, echipa Pandurii a respectat cu sfinţenie regia disputelor conduse de Ciobotariu primind gol repede pe fondul unei evoluţii mai slabe în prima repriză, iar în a doua să arate că vrea, dar limitele nu-i permit să aspire la mai mult de o înfrângere la limită pe terenul liderului. „Vreau să felicit echipa gazdă pentru victorie. Am jucat cu echipa de pe primul loc. Am început puţin mai slab jocul şi am primit şi un gol foarte rapid, însă în a doua parte a meciului cred că am echilibrat jocul şi, cu mai multă şansă, cred că puteam să şi înscriem“, a spus Ciobotariu. Tehnicianul a pregătit o tactică de contraatac cu FC Timişoara, dar planurile au fost dejucate încă din minutul 11 de unicul gol al întâlnirii reuşit de Gigel Bucur. „Am vrut să ne apărăm şi să atacăm pe contraatac şi cred că ne-a ieşit în unele situaţii. Dar adversarul ne-a pus probleme, am întâlnit un adversar puternic, cu experienţă şi care joacă în cupele europene. Poate cu mai multă atenţie şi cu puţină şansă puteam să plecăm cu un rezultat de egalitate. Pe final de joc, ambele echipe erau puţin epuizate de efort şi, din păcate, noi n-am reuşit mai mult“, a mai spus Ciobotariu.

Probleme pentru „Ciobi“

Ultima reprezentaţie a pandurilor în turul campionatului, cu Unirea Alba Iulia, la Târgu Jiu este o adevărată finală pentru evitarea retrogradării. Pentru o iarnă cât de cât liniştită, Liviu Ciobotariu şi echipa sa sunt obligaţi să întrerupă seria de zece jocuri consecutive în Liga I fără victorie în ciuda problemelor de lot cu care se confruntă. Ghindeanu, abia revenit pe teren după o serie de accidentări, a suferit o entorsă la Timişoara şi este indisponibil cu Unirea Alba Iulia. Pandurii speră să-l recupereze pe Popete, răcit, dar şi pe Cardoso, care a acuzat dureri la genunchi după ultima partidă. Hidişan este suspendat cu Alba Iulia, dar Ciobotariu va putea conta pe Murgan, Păcurar şi Rusu, toţi absenţi la Timişoara din cauza cumulului de cartonaşe galbene. „Nu sunt probleme grave pentru meciul viitor cu absenţele, dar au fost la acest meci cu Poli. Am avut trei jucători suspendaţi şi trei accidentaţi. Însă asta nu scuză cu nimic rezultatul de azi (duminică – n.r.). Ne aşteaptă un joc foarte greu etapa viitoare, cu Alba Iulia. Sper să am tot lotul valid pentru a putea câştiga toate cele trei puncte“, a declarat Ciobotariu.

Jocul cu Alba Iulia,
mutat vineri

LPF a reprogramat jocul Pandurii Târgu Jiu – Unirea Alba Iulia din ultima etapă a turului. Programat iniţial sâmbătă, de la ora 18.00, ultimul joc pe care gorjenii îl vor disputa în faţa suporterilor în 2009 va avea loc vineri, de la ora 18.00, fiind transmis în direct de GSP TV. Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu, la solicitarea jucătorilor, a hotărât să lase intrarea liberă cu Unirea Alba Iulia, pentru ca echipa lui Liviu Ciobotariu să beneficieze de un sprijin consistent din partea suporterilor. „Jucătorii vor să aibă cât mai mulţi suporteri de partea lor şi am hotărât să lăsăm intrarea liberă. Clubul va emite 2.500 de bilete gratuite la peluze, tichetele putând fi ridicate în ziua meciului, începând cu ora 9.00, de la casa de bilete din incinta stadionului «Municipal»“, a afirmat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS