10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea a fost peste Steaua

Universitatea a fost peste Steaua

Ultima victorie a Ştiinţei la Craiova asupra steliştilor a fost în urmă cu şapte ani, într-un meci cu stadionul „Ion Oblemenco“ arhiplin. Oltenii au fost atunci superiori oaspeţilor la toate capitolele, iar suporterii au creat o atmosferă senzaţională.

Conform statisticii, Universitatea n-a mai câştigat în faţa Stelei, în Craiova, din campionatul 2002/2003, de pe 1 septembrie 2002, scor 3-1. „Ion Oblemenco“ a fost arhiplin (peste 35.000 de spectatori), ca pe vremea meciurilor „Craiovei Maxima“, mulţi fani (peste 10.000) rămânând la porţile arenei din Bănie. Ştiinţa a devenit liderul campionatului după acea etapă.
Au marcat: Verdeş (’18, ’90) şi Sava (’67 p) / Claudiu Răducanu (’90 p). Universitatea: Agachi – Vochin, Papură 7, I. Rada – Miclea (’66, I. Dragomir), P. Badea, Ov. Stîngă, S. Ciocoi – M. Sava (’80, Nica), Verdeş, Luţu (’61, Vlădoiu). Antrenor: Emil Săndoi.
Steaua: M. Tudor – Fl. Dumitru, Miu, M. Rădoi, Panc (’65, Trică) – Paraschiv (’58, Liţă), Aliuţă, Boştină, Neaga – Opriţa, Cl. Răducanu. Antrenor: Cosmin Olăroiu.

Badea: Victoria Ştiinţei din 2002 s-a datorat şi suporterilor

Pavel Badea, unul dintre jucătorii Ştiinţei din partida din 2002, a comentat ultima victorie a oltenilor asupra Stelei: „Acel meci n-o să-l uit niciodată. Am jucat aproape 300 de partide la Universitatea Craiova, dar atmosfera de atunci – cu aproape 40.000 de spectatori în stadion, cu alte mii în afara lui – a fost de-a dreptul senzaţională. Era noua echipă a Craiovei, făcută de la zero de Dinel Staicu după plecarea lui Neţoiu de la Universitatea. A fost un meci extraordinar, în care Ştiinţa a fost peste Steaua la toate capitolele, dar ţin să subliniez şi să repet că şi suporterii Universităţii au fost extraordinari. În mare parte, rezultatul de atunci li se poate atribui lor, suporterilor!“.
Despre derbiul de luni, „Bădiţă“, în prezent director al CS Universitatea Craiova, a spus: „După acel meci din septembrie 2002, Ştiinţa a trecut pe primul loc. Era doar etapa a treia…Datele problemei sunt cu totul altele acum. Este un derbi al campionatului românesc, Steaua fiind unul dintre adversarii tradiţionali ai Universităţii, dar acum Craiova se află într-o situaţie destul de dificilă. Luni seară este posibil orice… O înfrângere a Ştiinţei este sinonimă cu intrarea echipei-fanion în zona nisipurilor mişcătoare. Craiova are câteva atuuri: joacă acasă şi este o echipă mult mai proaspătă decât Steaua, care miercuri seară a avut o deplasare obositoare şi un meci greu la Tiraspol. Sper ca suporterii să vină şi să susţină Ştiinţa aşa cum ştiu ei s-o facă mai bine!“.

Ienei: Luni va fi un meci extrem de disputat

Fost antrenor la Steaua şi la Universitatea, Emeric Ienei a prefaţat derbiul de la Craiova astfel: „Prevăd un joc extrem de disputat. Deşi miercuri, în cupele europene, Steaua a făcut doar un egal la Tiraspol, parcă şi-a mai revenit un pic. În campionat este în grupul celor cinci echipe din fruntea clasamentului care au acelaşi număr de puncte, 28. Craiova? Faţă de campionatul trecut, Universitatea de acum nu mai este, ca valoare, precum cea din sezonul precedent. Cred că sunt ceva probleme la Universitatea… Opinez că această echipă tânără a Craiovei ar trebui să fie în atenţia fotbalului românesc mai mult. Nu ofer, în general, pronosticuri. Lupta care se va da pe terenul de joc de pe «Ion Oblemenco» va fi între tinereţea Universităţii şi maturitatea Stelei, iar disputa dintre aceste două «curente» va decide, probabil, soarta derbiului. Oricum, aştept ca luni seară să văd un meci spectaculos“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

25 COMENTARII