19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSport„Câinii“ şi-au luat gândul de la Liga Europa

„Câinii“ şi-au luat gândul de la Liga Europa

Stadionul din Şoseaua „Ştefan cel Mare“ va găzdui în această seară, de la ora 22.05, partida din etapa a 5-a a Grupei F a Ligii Europa dintre Dinamo Bucureşti şi Sturm Graz. În meciul tur, disputat pe 17 septembrie, pe stadionul „Graz Liebenau“, Dinamo s-a impus cu 1-0, prin golul marcat de Tamaş (foto). Formaţia austriacă nu mai are şanse de calificare, acumulând doar un punct în patru meciuri, în timp ce „câinii“ au nevoie de şase puncte din disputele cu Sturm şi Panathinaikos, trebuind să câştige la două goluri diferenţă în confruntarea de la Atena, din ultima etapă. Aceste calcule nu vor mai avea însă nici o valoare dacă Panathinaikos va obţine cel puţin un punct în meciul din această seară, de la Istanbul, cu Galatasaray. „Cim-bom“ are 10 puncte, fiind urmată, în ordine, de Panathinaikos (9 puncte), Dinamo Bucureşti (3 puncte) şi Sturm Graz (1 punct).
„Câinii roşii“ par să-şi fi luat gândul de la o calificare în fazele superioare ale Ligii Europa, antrenorul Cornel Ţălnar susţinând că va utiliza în partida din această seară o echipă alcătuită din rezerve.
„În partida din Liga Europa cu Sturm Graz vom încerca şi fotbalişti care au jucat mai puţin. Dar, în acelaşi timp, vom încerca să terminăm sezonul cu fruntea sus“, a spus „Ţânţarul“.
Şi austriecii pun Liga Europa pe planul secund, directorul sportiv al grupării Sturm Graz, Oliver Kreuzer, declarând că echipa sa îşi doreşte să câştige meciul cu Dinamo, dar că întrecerea internă are prioritate
„Vrem să învingem la Bucureşti, dar e mai important meciul de duminică, de la Graz, cu Salzburg, în campionat“, a spus oficialul formaţiei din Graz.
Să remarcăm că, din cauză că numeroşi fotbalişti sunt indisponibili – Haas, Hassler, Hlinka, Kienzl, Bukva, Weber – antrenorul echipei austriece, Franco Foda, are la dispoziţie un lot restrâns şi este nevoit să utilizeze în partida de la Bucureşti mai multe rezerve.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS