22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Directoarea Robin Hood
O directoare de bancă din Germania a ajuns după gratii, după ce a autorităţile au descoperit că aceasta obişnuia să fure de la bogaţi pentru a-i ajuta pe oamenii săraci, întocmai ca legendarul erou Robin Hood. Şi pentru că orice infracţiune se plăteşte, chiar dacă este comisă pentru un scop nobil, directoarea a fost condamnată la 22 de luni de închisoare cu eliberare condiţionată. Aceasta obişnuia să ia bani din conturile curente ale bogătaşilor şi să îi transfere în cele ale săracilor. Generoasa Robin Hood în variantă feminină era directoarea unei bănci din Bornheim, un mic centru din apropiere de Bonn. Din 1990, Erika B. era directoarea sucursalei locale a Vr-Bank. În ciuda aspectului său serios, femeia a prădat ani la rând conturile clienţilor bogaţi. În total, din 2003 şi până în 2005, directoarea a transferat dintr-un cont în altul 7,6 milioane de euro. Nici un cent din această sumă nu a fost însă folosit în scop personal. Erika B. a explicat că a deschis linii de credit chiar şi pentru clienţii care nu întruneau toate condiţiile, pentru a avea mai multe conturi curente în roşu. Pentru a nu atrage atenţia, atunci când se apropie o inspecţie, transfera sume importante din contul de economii al clienţilor bogaţi în cele ale săracilor. După ce trecea controlul, restituia sumele transferate proprietarilor legitimi. Însă, acest lucru nu era mereu posibil, pentru că unii clienţi cheltuiau banii înainte ca directoarea să reuşească să îi recupereze. La final, prejudiciul total cauzat băncii a fost de 1,1 milioane de euro.

Penelope Cruz se pregăteşte de nuntă
În ciuda faptului că nu a confirmat, dar nici nu a infirmat zvonurile legate de o posibilă logodnă cu iubitul ei, Javier Bardem, Penelope Cruz nu reuşeşte să scape de bârfele cârcotaşilor. După cum informează Tgcom.it, cei doi amorezi intenţionează să se căsătorească luna viitoare, iar actriţa a început să îşi caute rochia de mireasă. „Se vor căsători în curând, poate chiar după vacanţă. Având în vedere că atât ea, cât şi Javier sunt din Spania, i-ar plăcea ca un designer spaniol să creeze rochia visurilor ei“, a declarat o sursă apropiată cuplului. Din câte se pare, rochia ar putea fi concepută de casa de modă Balenciaga, înfiinţată de designerul spaniol Cristobal Balenciaga, care a conceput şi ţinuta senzualei Salma Hayek pentru nunta cu miliardarul Francois-Henri Pinault. „Rochia Salmei a fost special desenată pentru ea de directorul de creaţie al companiei, Nicolas Ghesquiere, şi a fost frumoasă. Sunt convinsă că vor fi mai mult decât încântaţi să creeze şi rochia Penelopei. Va fi cea mai importantă haină din viaţa ei“, a completat aceeaşi sursă.

Incognito, la petrecerea lui Obama
Doi americani au reuşit să păcălească serviciile de securitate şi să se strecoare la prima petrecere organizată de Obama la Casa Albă. După cum informează Tgcom.it, cei doit soţi, cunoscuţi în cercurile sportive din Washington pentru pasiunea lor pentru polo, au trecut de punctele de control şi au ajuns direct în inima petrecerii. În plus, ei avut ocazia să se fotografieze cu vicepreşedintele Joe Biden. Tareq şi Michaele Salahi nu se aflau pe lista de invitaţi şi nici nu au luat loc la vreo masă, însă au reuşit să ajungă în camera unde se aflau preşedintele american şi premierul indian, Manmohan Singh. La final, după ce au pozat pentru fotografi, cei doi au postat fotografiile pe Facebook. În afară de Biden, ei au reuşit să se fotografieze şi cu Rahm Emanuel, şeful de cabinet al preşedintelui, precum şi cu jurnalista Cbs, Katie Couric. Reprezentaţii serviciilor de securitate au fost nevoiţi să recunoască „permeabilitatea“ sistemului de control, însă au ţinut să asigure că nici Obama, nici invitaţii săi nu s-au aflat vreun moment în pericol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS