15.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRepetiţie pentru Odorhei

Repetiţie pentru Odorhei

Energia Pandurii Târgu Jiu primeşte astăzi, de la ora 18.00, vizita echipei clasate pe locul 12 în Liga Naţională de handbal masculin, Dinamo Bucureşti. Jocul din cadrul etapei a zecea se vrea o simplă repetiţie cu public înaintea partidei din deplasare cu HC Odorhei. „Dinamo nu are cum să ne pună probleme, ar fi culmea. Au jucat miercuri cu Reşiţa şi vineri (azi – n.r.) au cu noi. Nu ştiu dacă sunt în stare să dispute două meciuri tari în trei zile. O să fie o repetiţie pentru meciul cu HC Odorhei“, a spus antrenorul grupării gorjene, Vasile Stângă. Delegarea cuplului ieşean de  arbitri Bogdan Anton şi Iulian Cristea este de  neînţeles pentru tehnician, ca de altfel prestaţiile majorităţii arbitrilor din România din ultimul timp. „Nu ştiu de ce antrenorii nu au curajul să vorbească. Toţi se plâng pe ascuns că sunt arbitraţi tendenţios, dar nu spun nimic. Timişoara a fost dezavantajată la Bacău, dar nu a avut curaj să vorbească. Timişorenii nu au scos un cuvânt, probabil le este frică. Federaţia nici nu ştia ce s-a întâmplat la Bacău, lui Valter Dăncescu (şeful arbitrilor în România – n.r.) i-am spus noi după ce am fost dezavantajaţi la Satu Mare. Vă daţi seama ce înseamnă asta? Noi nu vrem să tragă cu noi, ci să ne arbitreze corect. N-avem arbitri de casă. Meciurile să se decidă pe teren, nu cu arbitrajul. În străinătate, pe antrenori nici nu-i interesează de cine sunt arbitraţi. La noi, în schimb, toată lumea stă atentă să vadă cine va fi delegat. Aşa ceva nu se poate“, a spus Stângă.
Antrenorul Energiei susţine ideea înfiinţării Ligii Profesioniste de Handbal, altfel handbalul românesc nu poate progresa. „Chiar nu pot să-mi dau seama ce se întâmplă acolo, la federaţie, pentru că aceia de acolo sunt răspunzători pentru tot. Această nebunie ar trebui să tragă, încă o dată, un semnal de alarmă că este necesară formarea unei Ligi Profesioniste de Handbal, la fel ca la fotbal. Trebuie să se hotărească lumea mai repede, mă refer la cluburile din Liga Naţională, şi să facă ceva, altfel este vai de mama noastră!“, a declarat Stângă.

Vitaminizare după buget

Programul aglomerat al echipei Energia Pandurii în perioada următoare îl nelinişteşte pe Vasile Stângă, care speră ca jucătorii săi să reziste fizic, în condiţiile în care vitaminizarea este insuficientă. „După meciul cu Dinamo ne aşteaptă o deplasare foarte grea la Odorhei, apoi, peste doar două zile, avem meci la Târgu Jiu cu Timişoara, revelaţia ultimelor etape. Sper ca băieţii să reziste fizic pentru că am o mare temere aici. Doar câteva echipe dispun de un lot mai mare în Liga Naţională, în rest sunt echipe cu loturi subţiri. De fapt, fiecare se descurcă cum poate! Aceasta este deviza federaţiei! Am renunţat la alergarea de marţi pentru că s-a acumulat oboseală. Nu avem suportul medical să îi ţin pe băieţi în forţă. E ca la maşină, dacă vrei să mergi cu 200 de kilometri la oră trebuie să bagi benzină de 101. Dacă bagi benzină de 95, mergi mai uşor. Aşa şi la noi, nu avem suportul medical pe care îl vreau eu. Un tratament costă 2-3.000 de euro pe lună, iar noi nu ne permitem. Pe noi medicamentaţia ne costă vreo 15 milioane lunar. Trebuie dat organismului ce-i trebuie“, a comentat Stângă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS