22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, cu carenţe de atitudine

Pandurii, cu carenţe de atitudine

Ruşinat de atitudinea jucătorilor săi în partida de la Iaşi, tehnicianul formaţiei Pandurii, Liviu Ciobotariu, şi-a asumat eşecul şi a anunţat o restructurare a primului „unsprezece“ pentru partida de duminică, împotriva echipei Rapid Bucureşti. Candidaţii ideali pentru ocuparea postului de titular sunt fotbaliştii cu spirit de sacrificiu şi dorinţă de victorie, însă misiunea tehnicianului este dificilă, în condiţiile în care există accidentaţi, suspendaţi şi jucători ieşiţi din formă. „În primul rând, jocul de la Iaşi mi-a lăsat un gust amar, a fost un coşmar pe care nu vreau să-l mai trăiesc. Ne-am prezentat slab, din toate punctele de vedere. Nu avem nici o scuză, acceptăm toate reproşurile şi criticile. Mă deranjează atitudinea jucătorilor pentru că nu mă aşteptam ca la Iaşi să avem o repriză foarte, foarte slabă. Am plecat foarte încrezători la acel meci, însă… Îmi asum responsabilitatea rezultatelor, nu avem nici o scuză. Va trebui să găsesc unsprezecele ideal pentru a câştiga jocul cu Rapid. Suntem cu cuţitul la os, ne trebuie cele trei puncte, indiferent ce adversar întâlnim. Vor fi schimbări în echipă. Vor juca toţi cei care îşi doresc să câştige şi cei care au mentalitate de învingători şi cred în victorie. Am spus-o, nu există titulari şi rezerve. Voi apela la cei care au dorinţă şi spirit de sacrificiu şi vor să câştige un joc. Asta am vorbit la fiecare joc. La Iaşi, în prima repriză, am fost foarte departe de aceste aspecte, dar le vom remedia cât mai repede“, a declarat Ciobotariu.

„Ne-am săturat
să pierdem“

„Sunt probleme de concentrare la începerea jocurilor. În toate partidele am început timoraţi, slabi, am respectat foarte mult adversarul şi nu trebuia“, a explicat „Ciobi“. Locul pe care a ajuns Pandurii, 13, la un punct de retrogradare, nu-l îngrijorează pe Ciobotariu. „Nu suntem pe poziţie periculoasă, sunt foarte multe echipe care se află la distanţe mici între ele. Cu o victorie cu Rapid şi rezultate normale putem sări două-trei locuri în clasament. Este un campionat foarte echilibrat în frunte şi la subsol. Este foarte bine pentru fotbalul românesc că nu mai există favorite“. Sătul să numere înfrângerile, tehnicianul Liviu Ciobotariu le cere elevilor o tresărire de orgoliu cu Rapid şi, evident, o victorie. „O să am o discuţie cu jucătorii, însă aştept din partea lor o tresărire de orgoliu pentru meciul de duminică. Până duminică, la ora 14.00, aş vrea să lăsăm capul în jos şi să muncim mai mult, să avem mai multă determinare. Am rămas datori din toate punctele de vedere. Sper ca duminică, la ora 14.00, datele problemei să stea altfel. Ne-am săturat să tot pierdem puncte, este un joc foarte important pentru noi“, a încheiat Ciobotariu.  
Altfel, Murgan a fost sancţionat cu două etape suspendare şi o penalitate sportivă de 2.000 de lei de către Comisia de Disciplină din cadrul LPF. Totodată, a fost sancţionat cu avertisment şi delegatul echipei Pandurii, Ion Ţambu.

Pandurii, neprogramaţi?
Comisia Centrală a Arbitrilor nu a delegat brigadă de arbitri la jocul Pandurii-Rapid, programat duminică, deşi restul jocurilor au fost acoperite. Există suspiciunea ca jocul să nu fie programat din cauza unui litigiu nestins dintre clubul Pandurii Târgu Jiu şi firma de impresariat SC Unic AV Sport SRL Bistriţa,  căreia îi datorează aproximativ 500.000 de lei. Oficiali din cadrul clubului Pandurii nu au făcut declaraţii, însă au precizat că nu este nici un pericol ca partida de pe „Municipal“ să nu se joace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS