14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportUrziceni vrea un loc pe harta fotbalului mare

Urziceni vrea un loc pe harta fotbalului mare

Unirea Urziceni – FC Sevilla
Stadion
„Steaua“, astăzi, ora 21.45 (TVR 1, în direct).
Formaţii probabile:
Unirea:
Arlauskis – Maftei, Mehmedovic, Galamaz, Brandan – T. Bălan, Ricardo, Apostol, Frunză – Bilaşco, Onofraş. Antrenor: Dan Petrescu.
FC Sevilla: Varas – Squillaci, Navarro, Konko, Valiente – Zokora – Renato, Jesus Navas, Perotti – Kanoute, Luis Fabiano. Antrenor: Manolo Jimeneze.
Va arbitra: Tom Henning Ovrebo (Norvegia).

Trupa lui Dan Petrescu se luptă pentru accesul în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a fost atinsă de nici o echipă românească în noul format al competiţiei.

Partida Unirea Urziceni – FC Sevilla, din etapa a 5-a a Grupei G a Ligii Campionilor, se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe stadionul „Steaua“. Formaţia spaniolă este lidera grupei, cu zece puncte, urmată la cinci puncte distanţă de campioana României.
Ialomiţenii nu s-au sfiit să declare că vor să obţină calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor, performanţă care nu a fost atinsă de nici o echipă românească în noul format al competiţiei.
„Avem o ambiţie extraordinară să demonstrăm că putem să intrăm în istoria fotbalului românesc“, a spus căpitanul Unirii Urziceni, George Galamaz.
La rândul său, atacantul Marius Onofraş susţine că Unirea Urziceni are şanse mari să-şi continue cursa europeană, fie în Liga Campionilor, fie în Liga Europa.
„Avem şanse să ne calificăm în optimile competiţiei. Dar, şi mai important este că, după patru etape, am luat o opţiune serioasă pentru calificarea în primăvara europeană“, a precizat Marius Onofraş.

Sevilla, fără Kone
şi Escude

FC Sevilla s-a impus sâmbătă, în deplasare, cu 2-1, în faţa codaşei Tenerife şi, după 11 etape, se menţine pe locul al treilea în clasamentul Primerei Division, având 25 de puncte, cu trei mai  puţine decât lidera Real Madrid. În disputa cu Tenerife, tehnicianul Manolo Jimeneze nu i-a putut utiliza pe atacantul ivorian Aruna Kone şi pe fundaşul francez Julien Escude, care vor absenta şi de la meciul cu Unirea Urziceni. Kone este la Bruxelles, alături de fetiţa sa de şase ani, care a suferit un traumatism cranian, după ce a căzut pe scările locuinţei. În schimb, Escude a fost supus zilele trecute unei intervenţii chirurgicale la nas ca urmare a accidentării pe care a suferit-o în confruntarea cu Irlanda, contând pentru returul barajului de calificare la Cupa Mondială din 2010.
În ciuda acestor absenţe, FC Sevilla rămâne favorita confruntării de la Bucureşti. Elevii lui Dan Petrescu speră însă că fotbaliştii iberici vor reduce „turaţia motoarelor“, mai ales că sunt deja calificaţi în optimile celei mai importante competiţii fotbalistice europene intercluburi.

Liga Campionilor, faza grupelor
Programul partidelor care se vor disputa astăzi în Liga Campionilor: Grupa E: Debrecen – Liverpool, Fiorentina – Olympique Lyon. Clasament: 1. OLYMPIQUE LYON 10p, 2. Fiorentina 9p, 3. FC Liverpool 4p, 4. Debrecen 0p; Grupa F: Barcelona – Inter Milano, Rubin Kazan – Dinamo Kiev; 1. Inter Milano 6p, 2. Rubin Kazan 5p, 3. FC Barcelona 5p, 4. Dinamo Kiev 4p; Grupa G: Rangers – Stuttgart, Urziceni – Sevilla; Clasament: 1. FC SEVILLA 10p, 2. Unirea Urziceni 5p, 3. VfB Stuttgart 3p, 4. FC Rangers 2p; Grupa H: Alkmaar – Olympiacos, Arsenal – Standard; Clasament: 1. ARSENAL LONDRA 10p, 2. Olympiacos Pireu 6p, 3. Standard Liege 4p, 4. AZ Alkmaar 2p. Toate partidele vor începe la ora 21.45, cu excepţia meciului din Grupa F, dintre Rubin Kazan şi Dinamo Kiev, care este programat la ora 19.30. Echipele scrise cu majuscule au obţinut deja calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU