15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTrei puncte şi praful de pe tobă

Trei puncte şi praful de pe tobă

„U“ Craiova – Ceahlăul 3-2
Stadion
„Ion Oblemenco“, spectatori: 1.000.
Au marcat: M. Costea ‘2, Fl. Costea ‘38, V. Badea ‘87 / Bădescu ‘10, Cebotaru ‘58.
„U“ Craiova: S. Lung jr. – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Wobay (‘71, Prepeliţă), Bărboianu (‘60, Firţulescu), Şoavă – M. Costea, Dina (‘60, V. Badea), Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Ceahlăul: Roheţki – Burlacu, Ferariu (‘90, Sofroni), Forminte, Barna – Bădescu, Achim, Onciu (‘33, D. Prodan), Cebotaru – Doicaru (‘65, Rudison), Ibrahim. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.
Cartonaşe galbene: Şoavă, V. Găman / Forminte, Burlacu, Rudison, D. Prodan.
Au arbitrat: R. Petrescu – I. Popa, A. Oniţa.

Alb-albaştrii au câştigat greu meciul cu Ceahlăul, „lanterna roşie“ a Ligii I, iar jocul Universităţii lasă în continuare de dorit, fiind departe de lăudabilele prestaţii promise la începutul campionatului.

Cu Prepeliţă rezervă, dar fără Trică, D. Stoica şi Dilevski – accidentaţi, ultimul încheind conturile cu fotbalul în acest tur de campionat din cauza unor probleme medicale, Universitatea a început bine meciul şi a punctat prin Mihai Costea, care l-a învins pe Roheţki cu un şut din marginea careului mare. După exprimarea în teren a moldovenilor, se părea că alb-albaştrii vor defila pe „Ion Oblemenco“, dar Ştiinţa a vrut parcă să ne reamintească faptul că nu excelează în apărare. Bădescu (‘9) a fost blocat cu greu, în două rânduri, de defensiva olteană, nemţeanul alegându-se în cele din urmă cu un corner. Moldovenii au executat scurt, mingea a ajuns tot la Bădescu, iar acesta l-a driblat ca în curtea şcolii pe Rose, apoi a şutat pe sub Silviu Lung Jr., egalând situaţia pe tabela de marcaj. Ştiinţa nu a dezarmat şi a continuat să preseze, ieşind la rampă Florin Costea. Acesta a ratat incredibil în minutul 14, şutând peste poartă din opt metri, apoi a avut alte două ocazii bune de a marca. Costea cel mare a avut nevoie de ajutorul apărării nemţene pentru a-i readuce pe juveţi în avantaj, „Diamantul“ şutând plasat de la 16 metri, fără să fie jenat de vreun adversar. Oaspeţii au răspuns prin două şuturi, dar imprecizia lui Cebotaru şi Bădescu l-a salvat pe Silviu Lung Jr.

Vali Badea, gol victorios

Repriza secundă a fost mult mai animată, Dina (‘50) trecându-şi şi el în cont o ocazie. Defensiva craioveană a gafat din nou la o fază fixă în minutul 58, Cebotaru lăsându-l spectator pe Lung Jr. după o reluare din voleu, la un corner al moldovenilor. Era 2-2, şi Universitatea în corzi, oaspeţii ratând şansa desprinderii pe tabela de marcaj în două rânduri. Mai întâi Forminte (‘62) a trimis cu capul la rădăcina barei din şase metri, apoi Ibrahim (‘70) a marcat, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, faza fiind cel puţin discutabilă. Neagoe l-a aruncat în luptă pe Prepeliţă, dar asediul la poarta craioveană a continuat. Apoi, a venit rândul Ştiinţei să fie dezavantajată, arbitrul Petrescu refuzând să acorde penalti la un henţ comis în propriul careu de moldoveni. În minutul 75, Vali Badea nu a putut să-l învingă pe Roheţki din cinci metri. La poarta cealaltă, Ibrahim, profitând de faptul că Mitchell a dat pe lângă minge în careul mic, a şutat puternic din patru metri, dar Silviu Lung Jr. şi-a spălat păcatele, respingând in extremis. Punctele Ştiinţei au fost obţinute în ultimele minute de joc, după ce Vali Badea (‘87) a înscris cu capul la un corner al oltenilor.

Fanii, alungaţi
cu bodiguarzii

Aproximativ o mie de spectatori au fost ieri în tribunele stadionului „Ion Oblemenco“. Programarea meciului într-o zi de luni, la o oră nepotrivită, a fost una dintre cauzele care au dus la nepopularea arenei din Bănie. Nici galeria Ştiinţei nu şi-a făcut simţită prezenţa, după ce la meciul de Cupă cu CFR Cluj s-a simţit vânată de oamenii patronului Adrian Mititelu. Fanii Universităţii susţin că, la disputa cu ardelenii, circa 20 de bodiguarzi au fost trimişi la galerie, ameninţându-i pe ultraşi cu bătaia dacă mai scandează împotriva conducerii. Atunci, galeria nu a mai scandat nimic, părăsind stadionul la pauză. Surse din cadrul Peluzei Nord susţin că, la meciul cu CFR Cluj, brigăzii Sezione i-a fost interzis să introducă pe stadion un banner cu mesajul „Noi cu inima mare, voi cu burţile pline“. Revenind la meciul cu Ceahlăul, cu o jumătate de oră înaintea partidei, pe stadion erau doar 150 de spectatori, motiv pentru jandarmi să glumească: „Am putea lua fiecare câte un spectator în primire“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

29 COMENTARII