14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au nevoie de victorie ca de aer

Pandurii au nevoie de victorie ca de aer

Poli Iaşi – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Emil Alexandrescu“, astăzi, ora 17.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Poli:
Brăneţ – Costache, Munteanu, Ad. Ilie, Pecnik – Bârlădeanu, Ignatov, Cr. Constantin – Bujor, Bâlbă, Lamine. Antrenor: Petre Grigoraş.
Pandurii: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Cardoso – Hidişan, Stângă, Păcurar, Grecu – Tilincă, Raskovic. Antrenor: Liviu Ciobotariu.
Vor arbitra: C. Buşi – Fl. Ungureanu, V. Marinescu.

Echipa lui Liviu Ciobotariu speră să obţină prima victorie la Iaşi din istoria întâlnirilor directe în Liga I şi să se menţină în cursa pentru locul zece.

Pandurii nu au avut succes în Copou, în Liga I, reuşind doar o remiză în sezonul trecut, scor 1-1, cu Sorin Cîrţu pe banca tehnică. De această dată, gorjenii speră să rescrie istoria întâlnirilor directe cu Poli Iaşi şi să obţină prima victoria cu Liviu Ciobotariu pe banca tehnică, ceea ce ar coincide cu prima victorie a oltenilor în capitala Moldovei. Cele şapte jocuri consecutive fără victorie ale pandurilor obligă formaţia lui Ciobotariu la un rezultat pozitiv la Iaşi, ceea ce s-ar traduce prin minimum o remiză.
„Îmi doresc ca echipa să se prezinte bine la Iaşi şi să facem un rezultat pozitiv. Având în vedere că este un joc în deplasare, cred că nici un egal nu ar fi rău“, a spus Liviu Ciobotariu. „La Iaşi vrem trei puncte. Mergem hotărâţi să obţinem un rezultat pozitiv, egal sau victorie“, a spus şi „vicele“, Viorel Temelescu. Pandurii par să fie avantajaţi în această dispută, neavând probleme de lot, în timp ce Petre Grigoraş nu poate conta pe şapte jucători. Pauza competiţională nu pare să fi fost de bun augur pentru ieşeni, care nu s-au putut antrena timp de o săptămână din cauza carantinei impuse de Direcţia de Sănătate, după ce Buta a fost diagnosticat cu virusul gripei porcine. „Am crezut că pauza competiţională cauzată de meciul amical al echipei naţionale va duce la recuperarea mai multor jucători din punct de vedere medical. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa şi am nu mai puţin de şapte jucători indisponibili. Este vorba de Milea, care a fost operat şi va rata tot turul, Viveiros şi Straton, care au probleme la genunchi, iar Vali Negru s-a simţit rău vineri şi a fost dus de doctorul Marius Pralea, la o nouă serie de investigaţii. Analizele i-au ieşit bine jucătorului, astfel că nu ne putem explica de ce Negru se simte rău de câteva săptămâni. De asemenea, Cristian Bratu este suspendat două etape din cauza eliminării din meciul cu Gaz Metan Mediaş. Buta, deşi a reluat antrenamentele, este în urmă cu pregătirea, iar Bersnjak este exclus din lot“, a spus Petre Grigoraş.

Miza, locul zece

Gorjenii trebuie să termine turul pe locul zece pentru a-şi încasa integral primele, iar pentru a îndeplini acest obiectiv au nevoie de minimum şapte puncte în ultimele patru jocuri. O victorie la Iaşi ar menţine intacte şansele fotbaliştilor lui Ciobotariu de a-şi umple conturile, însă o remiză nu ar face decât să ţină Iaşiul în subsolul Ligii I, în timp ce Pandurii ar intra în hora retrogradării pentru prima dată în acest sezon. „Deja ultimele rezultate ne obligă să nu pierdem la Iaşi şi să batem cu orice preţ pe Alba Iulia în ultima etapă. Se simte presiunea de câteva etape, toate echipele fac puncte, aşa că avem nevoie de victorie ca de aer“, a avertizat secretarul general al pandurilor, Daniel Băloi. Şi portarul Răzvan Stanca speră ca echipa sa să stea departe de zona retrogradării. „La Iaşi vrem trei puncte sau cel puţin un punct. Chiar dacă nu am bătut niciodată la Iaşi, nici un meci nu seamănă cu altul. Sperăm să îi batem şi să ne îndepărtăm de zona retrogradării“, a declarat Stanca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS