30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCiobotariu vrea un egal în Copou

Ciobotariu vrea un egal în Copou

Gorjenii au cedat uşor la Iaşi calificarea în optimile Cupei României, echipa lui Grigoraş impunându-se cu 3-1 în faţa unei formaţii secunde a clubului Pandurii, însă acum oltenii nu mai sunt dispuşi să ofere cadouri. Jocul din etapa a XIV-a nu are caracter de revanşă deoarece Cîrţu e responsabil de eliminarea din cupă şi nu noul antrenor, Liviu Ciobotariu, însă cele trei puncte puse în joc sunt tentante pentru noul tehnician al echipei Pandurii. „Eu nu am fost la echipă în cupă şi nu există nici o revanşă. Sunt doar cele trei puncte puse în joc“, a spus „Ciobi“. Pandurii, care ocupă locul 10, cu 16 puncte, nu are voie să piardă în Copou, altfel ar putea intra în hora retrogradării, în timp ce Poli Iaşi, care ocupă locul 14, cu 14 puncte, s-ar ridica din subsolul ligii. „S-ar putea să fie un joc special pentru că situaţia din clasament presează ambele echipe. Toate meciurile au fost foarte importante, dar fiecare joc are istoria lui“, a declarat Ciobotariu. Tehnicianul s-ar mulţumi şi cu un egal, însă obiectivul numărul unu rămâne victoria. „Ne aşteaptă un examen foarte important, având în vedere situaţia din clasament a ambelor echipe. Noi suntem pregătiţi pentru acest joc din toate punctele de vedere şi îmi doresc ca echipa să se prezinte bine şi să reuşim un rezultat pozitiv. Având în vedere că este un joc în deplasare, un egal nu ar fi rău“, a mai afirmat tehnicianul.
Singurul indisponibil cert pentru jocul de la Iaşi este Mugurel Dedu, nevoit să se opereze la umăr după ce în partida cu Gloria Bistriţa i-a recidivat o mai veche accidentare. „Dedu este singurul jucător pe care nu pot să-l folosesc la Iaşi, în rest, toţi sunt apţi“. Şi Alexandre Cardoso a acuzat o problemă la genunchi, însă se speră în recuperarea lui. „Cardoso a avut o problemă la genunchi, dar sperăm să-l recuperăm până la partida de la Iaşi. Se pare că nu este foarte grav“, a spus Ciobotariu. Chiar dacă la Iaşi este focar de gripă nouă, pandurii nu se tem că vor contracta virusul în această deplasare şi nici nu sunt interesaţi dacă adversarii au făcut sau nu antrenamente în perioada de carantină. „Nu ne este frică de virusul gripei porcine. Nu cred că jucătorii au nevoie de măşti la Iaşi. Este problema lor dacă s-au antrenat. Pe mine mă interesează doar echipa mea“, a comentat „Ciobi“.

Miza pe tineri

Pauza de două săptămâni a fost benefică pentru antrenorul Liviu Ciobotariu, care a avut timp să-şi cunoască mai bine jucătorii. Ciobotariu a preluat Pandurii pe 29 octombrie, iar în zece zile a avut programate două jocuri, cu Braşov, scor 0-2, şi cu Gloria Bistriţa, scor 1-1. Tehnicianul nu a neglijat nici echipa secundă, Pandurii II, fiind prezent la toate jocurile oficiale şi chiar la unele antrenamente, chemând tinerii jucători de perspectivă să se antreneze cu echipa mare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS