12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii, învinşi de Dinamo

Craiovenii, învinşi de Dinamo

SCM-U Craiova    68
Dinamo Bucureşti    78

Sala „Ion Constantinescu“, spectatori: 400.
SCM-U: Tasic (2p), Matic (14), Răducan (1), Bassett (28), Dragovic (16). Au mai intrat: Harris (7), Corneanu, Lăpădat, Paşca, Albu şi Pacioga. Antrenori: Marius Toma, Paul Nicolae.
Dinamo: Urucatu, R. Popa (5), Mocanu (22), Fometescu (18), Sokolov (9). Au mai intrat: Belanovic (14), Macaveiu (5), Negruţ şi Ristic (5). Antrenor: Stojadin Markovic
Au arbitrat: L. Grigoraş, A. Faur, V. Potra.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au suferit al optulea eşec din acest sezon, scor 68-78, cu Dinamo Bucureşti, echipă care a reuşit 33 de puncte din afara semicercului.

Echipa masculină de baschet SCM-Universitatea Craiova traversează o perioadă de criză de formă, de rezultate. Jucătorii olteni au contabilizat, sâmbătă seară, a opta înfrângere în actualul sezon al Diviziei A, fiind învinşi, pe teren propriu, de Dinamo Bucureşti, scor 78-68 (24-20, 20-19, 18-15, 16-14). Înfrângerea, dar mai ales atitudinea din teren a jucătorilor craioveni i-au lăsat un gust amar antrenorului principal al echipei SCM-U, Marius Toma: „Atitudinea jucătorilor noştri lasă de dorit. Fără dorinţă, fără dăruire, fără abnegaţie nu poţi învinge. Am făcut 15-20 de schimbări, pe toate poziţiile, am încercat să-i mut, să-i trezesc. A jucat toată lumea. Am căutat soluţii, până am amuţit în sfertul 4. La final am aşteptat să iasă toţi spectatorii din sală, pentru că îmi era ruşine de ei. Dinamo, o echipă cu probleme salariale, cu jucători în vârstă, ne-a învăţat să aruncăm de la 3 puncte“.

Curăţenie înainte
de Crăciun

Antrenorul craiovean a promis că în pauza competiţională vor fi schimbări importante în lot: „Lucrurile nu o să rămână aşa. O să ne mai chinuim câteva etape, după care o să vedem  altă echipă din intersezon. Promit, pentru că altfel eu nu mai stau. Dacă o să plutim aşa în mediocritate, o să fiu primul care o să plec. Nu mă interesează salariul. Nu se poate ca jucătorii să aibă această atitudine atâta timp cât de la club au toate condiţiile, buget stabil, salarii la timp“. 
Dinamo a reuşit să câştige şi datorită jocului axat pe lovituri din afara semicercului, care le-au adus 33 de puncte. Comparativ, bucureştenii au transformat 11 dintre cele 22 de aruncări de 3 puncte, în timp ce jucătorii de la SCM-U au reuşit doar două coşuri de 3 puncte, din 18 aruncări. După încheierea partidei, antrenorul celor de la Dinamo, Stojadin Markovic, a spus: „Am analizat jocul Craiovei. Ştiam că Bassett va da 20-25 de puncte. Pentru noi a fost important să-i anihilăm pe ceilalţi. În mare parte am reuşit, mai puţin pe Dragovic, care în prima repriză a jucat foarte bine şi mi-a plăcut. Am preferat apărare în zonă, ceea ce a încurcat echipa Craiovei “.
Cu o singură victorie în zece etape, jucătorii craioveni, aflaţi pe penultimul loc în clasamentul Diviziei A, încearcă să spele ruşinea în etapa viitoare, pe terenul ultimei clasate, CSU Cuadripol Braşov.
Cealaltă divizionară A olteană, Energia Rovinari, a reuşit o victorie facilă din acest sezon zdrobind, la Târgu Jiu, „lanterna roşie“, CSU Cuadripol Braşov, cu scorul de 95-61.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS