14.2 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTinerii tricolori luptă pentru onoare şi glorie

Tinerii tricolori luptă pentru onoare şi glorie

Reprezentativa U-21 a României joacă astăzi cu Letonia, elevii lui Săndoi fiind hotărâţi să câştige pentru a se menţine în „cărţile“ calificării la CE 2011 şi pentru a-şi lua revanşa după ruşinea suferită la Riga, unde au fost învinşi cu 5-1.

Partida dintre reprezentativele de tineret ale României şi Letoniei, contând pentru Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European din 2011, se va disputa sâmbătă, de la ora 15.00, pe stadionul „Gloria“ din Buzău. Această confruntare este foarte importantă pentru tinerii tricolori, care, după şase etape, se situează pe poziţia secundă în clasament, cu 15 puncte, la egalitate cu lidera Rusia. De asemenea, elevii lui Emil Săndoi trebuie să-şi ia revanşa după ce, pe 9 octombrie, pe stadionul „Daugava“ din Riga, Letonia a învins România cu 5-1, prin golurile marcate de Rudņevs (‘30, ‘85) şi Gauracs (‘39, ‘63, ‘66), respectiv Torje (‘90+4 – penalti). Selecţionerul român şi-a avertizat însă jucătorii să nu privească meciul de astăzi ca pe o revanşă după eşecul usturător din tur, ci să se gândească doar cum să obţină victoria, indiferent de scor.
„Va fi un joc important pentru menţinerea în lupta pentru calificare. Mai puţin contează aceste aspecte legate de revanşă şi nu trebuie să gândim aşa. Ne interesează doar victoria. Însă, dacă vom obţine victoria şi o vom face la scor, atunci putem spune că este vorba şi de o revanşă. În tur, la Riga, a fost un accident şi trebuie să îl uităm. Trebuie să ne gândim doar la viitor şi cred că greşelile au fost remediate“, a spus Săndoi.

Săndoi are probleme
de efectiv

Emil Săndoi se confruntă cu multe probleme de lot şi nu va putea conta pe jucători precum Torje, Onicaş, Rusescu, Ochiroşii, Răduţă sau Alexe, care sunt accidentaţi şi care erau „în cărţi“ pentru primul „unsprezece“. În locul lui Torje şi lui Alexe, tehnicianul tinerilor tricolori i-a convocat marţi pe Laurenţiu Iorga (Oţelul Galaţi) şi pe Călin Cristea (Unirea Alba Iulia). Iorga a suferit şi el o întindere, iar Săndoi s-a văzut nevoit să cheme de urgenţă alt gălăţean, Ionuţ Neagu. Selecţionerul susţine că absenţele din lot sunt foarte importante, însă este încrezător în capacitatea celorlalţi jucători de a-i înlocui cu succes pe titularii indisponibili.
„Din păcate, lista accidentaţilor este foarte lungă. Mai au uşoare probleme Chiricheş şi Achim, dar nu e nimic grav cu ei. Cu toate acestea, cei care au venit în locul indisponibililor sunt talentaţi şi sunt dispuşi să facă sacrificii pentru a obţine rezultate cu echipa naţională“, a spus Emil Săndoi.
Să remarcăm că tehnicianul tinerilor tricolori a convocat pentru acest meci cinci jucători de la Universitatea Craiova: Silviu Lung, Ştefan Bărboianu, Valerică Găman, Radu Barbu şi Mihai Costea.

România stă în coasta liderei

În Grupa 1 a preliminariilor Campionatului European de tineret 2011 se va mai disputa astăzi, la Tiraspol, partida dintre Moldova şi Rusia. Până la sfârşitul anului mai sunt programate în această grupă doar două meciuri, Letonia – Insulele Feroe (18 noiembrie) şi Andorra – Insulele Feroe (21 noiembrie), celelalte nouă confruntări urmând să aibă loc în 2010.
Clasamentul Grupei 1 se prezintă astfel: 1. Rusia 15 puncte (6 jocuri); 2. România 15 (6); 3. Letonia 9 (5); 4. Moldova 7 (5); 5. Insulele Feroe 4 (6); 6. Andorra 0 (6).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS