19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la cheremul lui Dinamo

Pandurii, la cheremul lui Dinamo

Cazul „Ilie Iordache“ trenează la Lausanne întrucât celelalte părţi implicate în proces, clubul Dinamo şi FRF, nu şi-au plătit cotele repartizate pentru judecarea acestei speţe.

Deşi clubul Pandurii Târgu Jiu şi-a plătit taxa de judecată în valoare de 20.000 de euro, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne nu a demarat încă judecarea cazului „Ilie Iordache“. TAS a notificat gruparea gorjeană că Dinamo şi FRF nu şi-au achitat cotele stabilite în valoare totală de circa 20.000 de euro, transmiţându-le o somaţie de plată. Forul de la Lausanne trebuie să stabilească dacă jucătorul Ilie Iordache a fost declarat liber de contract din vina clubului Pandurii sau a fost declarat liber de contract abuziv de comisiile federale. Dacă TAS va hotărî că prima variantă este cea corectă, atunci Pandurii trebuie să plătească un milion de euro plus TVA lui Dinamo, conform unei clauze în contractul de transfer al lui Ilie Iordache.
În paralel, Pandurii s-a judecat în instanţele civile cu Ilie Iordache, proces pe care l-a şi câştigat, la ultimul termen experţii concluzionând că fotbalistul şi-a primit toate drepturile salariale conform contractului şi, în consecinţă, acesta nu avea cum să fie declarat liber de contract de comisiile federale. Decizia nu este, însă, definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Iordache, la Rapid?

Ilie Iordache revine în Liga I din iarnă, la Rapid, sub formă de împrumut, după ce a bifat doar patru partide pentru AEK Atena, totalizând 43 de minute, anunţă ziarul Cancan. Ilie Ilordache a semnat în vară, din postura de jucător liber, un contract pe trei ani cu AEK Atena, în valoare totală de 670.000 de euro, însă fotbalistul nu s-a adaptat la greci, unde lustruieşte banca de rezerve. „Plăteşte acolo pentru tot ce a făcut la Pandurii. Nu joacă, nu ia bani“, a comentat Marin Condescu.
Copos nu va trebui să plătească nici un ban pentru mijlocaşul român, salariul urmând a fi suportat de gruparea din Grecia. Părţile se pare că au ajuns la un acord, mai ales că impresarul lui Ilie Iordache, Florin Manea, este fiul antrenorului de la Rapid, Nicolae Manea.  

LPF nu a dat un verdict în privinţa jocului de la Iaşi

Liga Profesionistă de Fotbal nu a luat o decizie în privinţa datei disputării partidei dintre Poli Iaşi şi Pandurii Târgu Jiu. Cel mai probabil, se va lua o hotărâre în acest sens în Adunarea Generală a LPF, ce se întruneşte luni. Poli Iaşi a cerut amânarea meciului programat vineri, 20 noiembrie, motivând că nu poate pregăti jucătorii timp de o săptămână după ce Direcţia Sanitară i-a obligat să stea în carantină şapte zile din cauza gripei porcine. „Chiar dacă Liviu Ciobotariu nu vrea să se amâne meciul de vineri, nu dânsul decide, ci forurile competente, în speţă LPF, care sper să analizeze corect situaţia în care ne aflăm. Nu este vina noastră. Nu eu am vrut să stau acasă o săptămână, ci Direcţia Sanitară ne-a impus acest lucru. Normal că oficialilor de la Pandurii le convine să nu se amâne meciul, pentru că le-ar fi mult mai uşor. Poate şi eu, dacă aş fi în locul lor, mi-aş dori să se joace meciul. Dar nu se poate. Dacă Liga nu amână meciul înseamnă că e rea-voinţă“, a spus antrenorul ieşenilor, Petre Grigoraş.
Cum în ziua alegerilor prezidenţiale nu poate fi programat, jocul Poli Iaşi – Pandurii s-ar putea disputa luni, 23 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU