8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, datori faţă de fani

Tricolorii, datori faţă de fani

Codrea şi Pantilimon doresc să obţină victorii chiar şi în meciurile amicale pentru ca fanii să revină la sentimente mai bune faţă de echipa naţională.

Naţionala României întâlneşte Polonia, mâine, la Varşovia, într-un meci amical în care tricolorii vor încerca
să-şi repare imaginea stricată la Belgrad, în partida cu Serbia din preliminariile CM 2010.
Mijlocaşul echipei Siena, Paul Codrea, crede că naţionala trebuie să aibă rezultate bune chiar şi în  meciurile de pregătire şi susţine că se poate reabilita în faţa suporterilor doar prin prestaţii bune şi printr-o calificare la Campionatul European din 2012. Totuşi, acesta susţine că ratarea europenelor nu ar reprezenta chiar o tragedie. „Este un început de drum şi trebuie să avem rezultate bune încă din start. Ne putem reabilita în faţa suporterilor în meciurile oficiale şi printr-o calificare la Euro. Ar fi o mare dezamăgire dacă vom rata calificarea, însă nu va fi o tragedie. Tragedii sunt altele, cum este moartea lui Enke (portarul naţionalei Germaniei – n.r.). Astea sunt tragedii“, a spus Codrea.

Pantilimon: Suntem pregătiţi să ne calificăm

Portarul Costel Pantilimon, care ar putea fi chiar titular în meciul din Polonia, a declarat că toţi colegii săi sunt pregătiţi să se sacrifice pentru a obţine calificarea la viitorul Campionat European. „Au fost lucruri care nu ne fac plăcere, însă trebuie să privim înainte şi să începem cu dreptul această campanie. Vrem să câştigăm în Polonia, dar şi să reuşim un meci bun. Am pornit cu gândul de a ne califica. Noi şi întreaga naţională ne dorim calificarea.  Dacă se va apela la mine, sunt pregătit şi îmi voi face datoria pe cât pot eu“, a spus Pantilimon.
Goalkeeperul bănăţenilor susţine că „orice meci al naţionalei ar trebui să fie un eveniment şi să reprezinte o mândrie pentru fiecare jucător“, În ceea ce priveşte noul regulament impus la naţională de selecţioner, acesta a spus: „Sunt reguli normale şi trebuie să le respectăm, pentru că sunt binevenite într-un grup“.
Despre sinuciderea portarului german Robert Enke, Pantilimon a comentat: „Ne pare rău că se întâmplă astfel de lucruri. Astea sunt cu adevărat tragedii şi te învaţă să preţuieşti şi mai mult viaţa“.
Partida amicală Polonia-România se va disputa mâine, de la ora 18.00, pe stadionul Legia din Varşovia. Tricolorii au plecat ieri spre Polonia, iar astăzi, la ora jocului, au programat antrenamentul oficial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII