8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte ştiri

Inundaţii în judeţul Dolj
În urma precipitaţiilor căzute în ultimele zile, râul Jiu s-a revărsat şi a inundat peste 500 de hectare de teren agricol, pădure şi păşune din localităţile  Coţofenii din Dos, Scaieşti şi Braloştiţa. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj,
pompierii şi specialiştii din cadrul Serviciului de Gospodărire a Apelor au evaluat miercuri seară situaţia terenurilor inundate din judeţ, în vederea luării de măsuri. S-a constatat că în comuna Coţofenii din Dos au fost afectate de ape 152 de hectare de teren agricol, din care 51 ha de grâu şi 101 de teren arabil. În comuna Scaieşti au fost inundate 230 ha de teren, din care 170 ha de grâu, 40 de teren arabil şi 20 ha de pădure. În comuna Braloştiţa au fost afectate, în urma revărsării Jiului, 140 ha de teren agricol, din care 80 de grâu, 60 de arături pentru primăvară, 25 de păşune şi 150 de pădure. De asemenea, DJ 606 E a fost inundat la km 3 + 300 pe o porţiune de 28 de metri. Pompierii au comunicat că au fost închişi clapeţii subtraversărilor digurilor de apărare împotriva inundaţiilor şi s-a dispus supravegherea lucrărilor hidrotehnice de apărare împotriva inundaţiilor de pe Jiu.
Aldezir MARIN


Înşelată cu ingeniozitate

Angajata unei case de amanet din Târgu Jiu au fost înşelată de doi bărbaţi de etnie romă, care au acţionat cu ingeniozitate: cei doi au mers la casa de amanet cu trei inele de aur cu o greutate mare, s-au prefăcut că se răzgândesc după ce femeia le-a cântărit şi le-a spus valoarea, iar când aceasta nu era atentă au schimbat inele de aur cu unele de tablă galbenă, nevaloroasă.
Angajata casei de amanet nu a mai verificat încă o dată inele, ci le-a dat bărbaţilor banii. Abia după ce aceştia bărbaţii s-au făcut nevăzuţi cu cei peste 2.300 de lei, angajata şi-a dat seama că a fost înşelată. „Din primele cercetări s-a stabilit că la casa de amanet s-au prezentat doi bărbaţi care doreau să amaneteze trei inele din aur. Profitând de neatenţia vânzătoarei, cei doi au înlocuit inelele cu altele de culoare galbenă, primind în schimb suma de 2.397 de lei, după care au plecat într-o direcţie necunoscută. Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea suspecţilor şi recuperarea prejudiciului“, a precizat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

DSV e cu ochii pe porci
Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Animalelor (DSVSA) Gorj monitorizează atent starea de sănătate a porcinelor din judeţ. Inspectorii au intrat în alertă după ce s-a confirmat primul caz de îmbolnăvire cu gripa nouă la o tânără din Rovinari. Reprezentanţii DSV supraveghează atât porcii din crescătoriile din judeţ, cât şi pe cei din gospodăriile oamenilor.
Eugen MĂRUŢĂ

Boeriu, înlocuit de la DSP Gorj
Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, a fost înlocuit ieri cu adjunctul său, Cătălin Manciu. Acesta are 28 de ani, este angajat în sistem de doi ani şi spune că a primit numirea de la Ministerul Sănătăţii. În ultima lună, Boeriu s-a aflat în concediu medical.
Eugen MĂRUŢĂ

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU