21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu, chemat să lupte contra „Naşului“ Sandu

Gică Popescu, chemat să lupte contra „Naşului“ Sandu

Chiar dacă, la un moment dat, „Baciul“ era contestat de Adrian Mititelu, acesta din urmă a anunţat că îl susţine pe fostul căpitan al Ştiinţei, numai să îl dea jos pe Mircea Sandu din fruntea FRF.

Relaţiile dintre Gică Popescu, fostul mare fotbalist internaţional plecat de la Universitatea, şi Adrian Mititelu, actualul patron al Ştiinţei, nu au fost niciodată dintre cele mai bune. Faptul că Gică Popescu a ales să joace la un moment pentru Dinamo, şcoala de fotbal a „Baciului“ sau discuţiile despre eventuala preluare a echipei din Bănie de Gică Popescu au alimentat disputele dintre cei doi. Disputele nu au fost deloc elegante, bineînţeles, la acest capitol câştigând Mititelu, mult mai „bazat“ când vine vorba de scandal. Toate acestea au fost însă îngropate, iar patronul Ştiinţei este gata să uite trecutul pentru a-şi atinge obiectivul, înlăturarea lui Mircea Sandu de la cârma FRF, omul care, în opinia lui Mititelu, este răul fotbalului românesc.
„Gică Popescu este cea mai bună variantă pentru postul de preşedinte al FRF. L-am votat şi în urmă cu patru ani, o voi face şi acum. Gică trebuie convins să candideze. Nu l-am susţinut oficial pe Popescu până acum din orgoliu, însă, în sinea mea, am fost tot timpul convins că el reprezintă cea mai bună soluţie la FRF. La ultimele alegeri, au fost mulţi naivi care acum nu ar trebui să mai asculte de vrăjelile lui Mircea Sandu. Noi, conducătorii de fotbal, trebuie să nu ne mai lăsăm purtaţi de val, să nu ne mai lăsăm convinşi de invitaţii la fripturi, ca să-l votăm pe Sandu. Lozinca noastră la vară trebuie să fie: «Să-l dăm jos pe Mircea Sandu!». El este responsabil pentru ceea ce se întâmplă acum în fotbalul românesc. A fost obtuz în ceea ce priveşte problemele arbitrajului. Tot timpul a tăiat şi a spânzurat de capul lui!“, a spus Mititelu la gsptv.
Acesta consideră că Ionuţ Lupescu nu poate fi luat în calcul la preşedinţia Federaţiei. „Ionuţ Lupescu nu poate fi contracandidatul lui Popescu sau Sandu, pentru că el a stat patru ani acolo şi nu a demonstrat nimic. Popescu are patru clase peste Ionuţ Lupescu“, a adăugat finanţatorul Universităţii.

Trupa lui „Geană“ atacă pe două fronturi

În timp ce Mititelu îşi face planurile pentru vară şi continuă să „bombardeze“ FRF, la Craiova, jucătorii alb-albaştri pregătesc meciurile care vin. După cum se ştie, Ştiinţa va juca miercuri, în Cupa României, cu CFR Cluj, încercând accederea în semifinale, iar luni, 23 noiembrie, va evolua, în Liga I, împotriva echipei Ceahlăul Piatra Neamţ, ambele partide fiind programate pe stadionul „Ion Oblemenco“. Ambele jocuri sunt foarte importante pentru elevii lui Eugen Neagoe, fapt subliniat şi de antrenorul Universităţii.
„Pentru noi, amândouă partidele, cu CFR Cluj şi Ceahlăul, sunt foarte importante. Acum mă gândesc numai la meciul cu CFR. Din câte am văzut şi eu la ultimele jocuri ale lor, nici la CFR nu este o atmosferă extraordinar de bună. Cred că au şi ei ceva probleme şi sunt convins că putem specula momentul pe care-l traversează. După ce vom trece de meciul din Cupă, ne vom gândi numai la jocul cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Eu, jucătorii şi toţi cei care facem parte din Clubul Universitatea Craiova ne dorim să învingem ambele formaţii. Este foarte important pentru noi să le câştigăm, să mergem în semifinala Cupei României şi să obţinem cele trei puncte cu Ceahlăul. Băieţii trebuie să fie conştienţi că pot. Au dovedit şi în primăvară, şi în acest tur de campionat că formează o echipă valoroasă. Trebuie să intre cu mai mare determinare în joc şi cred că nu vom avea probleme“, a spus „Geană“ pe site-ul oficial al clubului.
În această săptămână, antrenorul Eugen Neagoe a avut la dispoziţie un lot subţire din punct de vedere numeric, în condiţiile în care cinci jucători, Lung Jr., Găman, R. Barbu, Bărboianu şi M. Costea, au fost convocaţi la lotul naţional de tineret, iar Wobay a participat la o acţiune a echipei naţionale din Sierra Leone în Olanda. În plus, Trică, Prepeliţă şi Fl. Costea au avut probleme medicale, existând însă speranţe că vor fi recuperaţi. De luni, juveţii se vor reuni în efectiv complet, pentru a pune la punct ultimele detalii ale partidei contra celor de la CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII