12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportRaţ este hotărât să joace la Euro 2012

Raţ este hotărât să joace la Euro 2012

Fundaşul naţionalei României susţine că tricolorii trebuie să facă tot posibilul pentru a obţine calificarea la turneul final din Polonia şi Ucraina.

Pregătirile naţionalei României în vederea campaniei de calificare la Euro 2012 vor începe sâmbătă, când se va disputa, de la ora 18.00, pe stadionul „Legia“ din Varşovia, partida amicală cu naţionala poloneză. Tricolorii vor pleca astăzi spre Polonia, iar mâine seară au programat antrenamentul oficial.
Referitor la acest meci şi la noua campanie de calificare, fundaşul Răzvan Raţ a afirmat că se impune ca tricolorii să abordeze cu hotărâre atât partidele amicale, cât şi pe cele oficiale, pentru a obţine astfel cât mai multe victorii care să le dea încredere. Raţ a ţinut să precizeze că este posibil ca România să rateze accesul la Euro 2012, însă tricolorii trebuie să facă tot posibilul pentru a obţine calificarea.
„Există şi posibilitatea să nu fim la Euro. Este o realitate, dar trebuie să ne zbatem să ajungem acolo. Avem nevoie de victorii şi să dăm totul pe teren. În nici un caz n-am venit fără rost pentru acest amical cu Polonia. Naţionala are nevoie de cât mai multe meciuri. Cu această partidă începem practic campania de calificare pentru Euro. Este foarte necesar acest meci“, a spus Raţ.

„Trebuie să ne păstrăm imaginea“

Din această săptămână a intrat în vigoare la naţionala României noul regulament impus de selecţionerul Răzvan Lucescu. Acesta prevede faptul că nici un jucător nu va mai avea voie să apară în locuri publice după ora 24.00, în caz contrar urmând să fie amendat cu 5.000 de euro sau să fie exclus din lot. Altă regulă prevede că nu se admit întârzierile nemotivate la convocări. De asemenea, sunt interzise injuriile şi reproşurile la antrenamente. Fundaşul Răzvan Raţ a ţinut să evidenţieze necesitatea instituirii acestor reguli, opinând că acestea vor ajuta la îmbunătăţirea imaginii tricolorilor.
„Şi înainte erau aceste reguli, numai că nu erau scrise pe foaie. Nu e nici un regulament, sunt doar nişte reguli pe care e normal să le respecţi. E mai puţin importantă amenda, însă trebuie să existe respect între noi. Trebuie să îţi păstrezi imaginea şi să fii în acest grup care este echipa naţională. Avem nevoie de imagine la echipa naţională şi ne trebuie victorii, pentru că avem multe de recuperat în faţa suporterilor. Fotbalul îţi dă posibilitatea ca la următorul meci să te reabilitezi“, a comentat Raţ.

„Neşu mă poate înlocui oricând“

Răzvan Raţ a combătut ideea că nu are rival la echipa naţională, afirmând că Mihăiţă Neşu este un concurent serios pentru postul de fundaş stânga.
„Resping ideea că nu am concurenţă serioasă. De ce trebuie să-l subestimăm pe Neşu? E jucător ca şi mine. S-a întâmplat ca eu să am acest culoar favorabil acum şapte ani. Dacă nu ar fi jucat fundaş central Chivu, eram şi eu prin Liga a II-a. Trebuie să ai şi noroc în fotbal. Neşu poate oricând să joace la echipa naţională şi nu mi se pare corect să-l subestimăm“, a spus Raţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS