13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportMoartea lui Enke a şocat Germania

Moartea lui Enke a şocat Germania

Goalkeeper-ul formaţiei Hanovra 96 şi al naţionalei Manschaftului şi-a pus capăt zilelor la 32 de ani, aruncându-se în faţa trenului.

Fotbalul german este în doliu. Portarul naţionalei Germaniei şi al formaţiei Hanovra 96, Robert Enke, s-a sinucis, aruncându-se în faţa trenului. Trupul goalkeeper-ului de 32 de ani a fost găsit la 25 de kilometri nord de Hanovra, pe şinele de cale ferate, aproape de maşina cu care se deplasase până acolo.
Enke era căsătorit şi avea o fetiţă de opt luni, pe care a adoptat-o în urmă cu câteva luni, la trei ani după decesul fiicei, care a murit de inimă la vârsta de doi ani.
„Suntem şocaţi, nu ştiu ce să mai zic“, a spus managerul echipei naţionale, Oliver Bierhoff. Preşedintele Hanovrei, Martin Kind, spunea ieri că nu-i vine să creadă că a fost vorba de o sinucidere. Conform poliţiei germane, nu există însă nici un dubiu în privinţa cauzei morţii portarului, din cercetările efectuate rezultând clar că acesta şi-a luat singur viaţa.
„A existat un accidentat mortal pe calea ferată. El a fost călcat de tren şi a murit din cauza rănilor. Este vorba de o sinucidere“, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei din Hanovra, Martina Stern.
Enke a lăsat o scrisoare de adio înainte să se arunce în faţa trenului, dar până ieri după-amiază nu fusese făcut public conţinutul acesteia. Presa germană a scris că fotbalistul a fost de mai multe ori la psiholog din cauza unor probleme personale.

Federaţia şi jucătorii,
în doliu

Circa 300 de fani şi mai mulţi jucători de la Hanovra 96 s-au strâns în faţa sediului clubului, în semn de doliu. Fanii au depus coroane de flori şi au aprins lumânări aşezate în forma cifrei 96, cu referire la anul 1896, în care s-a înfiinţat clubul.
„Simt o tristeţe imensă. Când vezi aşa ceva, orice altă problemă nu mai contează“, a spus Franz Beckenbauer. Preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Theo Zwanziger, a declarat că forul este în doliu şi toţi jucătorii şi oficialii sunt şocaţi de vestea pe care au primit-o.
Rezerva lui Jens Lehmann la Campionatul European din 2008, Robert Enke (şase selecţii la naţionala Germaniei) şi-a început cariera la Borussia Mönchengladbach (1996-1999) şi a plecat apoi la Benfica Lisabona (1999 – 2002). A fost remarcat de FC Barcelona, care l-a transferat, dar nu a reuşit să se impună ca titular.
Sezonul 2003-2004 a fost cel mai trist din cariera sa. Enke, afectat de eşecul la FC Barcelona, a încercat să se relanseze la echipa turcă Fenerbahçe Istanbul. Primul său meci oficial a fost şi ultimul. Enke a încasat trei goluri la debut şi a fost distrus de reacţia fanilor turci, imediat după meci fugind din Turcia. A rămas fără serviciu timp de şase luni, apoi clubul spaniol Tenerife l-a ajutat oferindu-i un angajament.
În iunie 2004, la Hanovra, Robert Enke a ieşit din anonimat, apoi a bifat şi prima selecţie la naţionala Germaniei, în martie 2007.
Dorit de mari cluburi din Bundesliga, Robert Enke şi-a anunţat la începutul sezonului intenţia de rămâne la Hanovra. El a apărat poarta naţionalei Germaniei pentru ultima oară la Baku, pe 12 august în acest an, la victoria cu Azerbaidjan (2-0). Ultima apariţie pe teren a fost consemnată duminică, în campionatul Germaniei, în partida cu Hamburger SV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII