12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii mai au „dreptul“ la o singură înfrângere

Gorjenii mai au „dreptul“ la o singură înfrângere

Pandurii trebuie să mai acumuleze minimum şapte puncte în ultimele patru etape pentru a-şi îndeplini obiectivul la finalul turului.

Conducerea clubului Pan-durii Târgu Jiu a stabilit un barem de 26 de puncte, cu o marjă de eroare de trei puncte, la jumătatea acestui sezon de Liga I, condiţie obligatorie, dar nu suficientă pentru ca fotbaliştii să-şi încaseze primele integral. Conform ROI, ca să le intre în conturi şi restul de 50% din prime, Pandurii trebuie să se menţină între primele zece echipe ale campionatului. După 13 etape scurse din actualul sezon, gorjenii au acumulat 16 puncte şi mai au nevoie de încă şapte în jocurile cu Poli Iaşi (deplasare), Rapid (acasă), Poli Timişoara (d) şi Unirea Alba Iulia (a) pentru a-şi îndeplini obiectivul. Chiar dacă nu a mai câştigat de şapte etape, preşedintele pandurilor, Marin Condescu, consideră că echipa nu este în criză şi încă mai poate îndeplini norma de puncte. „Echipa are 16 puncte în acest moment şi merge înainte. Nu suntem în criză, de ce să fim, suntem în obiectiv, încă mai poate fi îndeplinit. Mergem mai departe, luptăm şi putem bate şi Rapidul. Cred că va fi un meci mai uşor cel cu Rapid decât acesta cu Gloria Bistriţa“, a declarat Condescu. Cele trei puncte care îi despart pe panduri de zona retrogradării nu-i dau fiori lui Alexandru Păcurar, care anticipează o clasare în primele zece locuri ale clasamentului la finalul acestui an. „Nu cred că se poate vorbi de pe acum de evitarea retrogradării pentru că acest campionat este lung, mai sunt câteva etape din tur şi un retur. Avem tot timpul la dispoziţie să ne revenim. Eu cred că ne vom îndeplini obiectivul la finalul turului şi ne vom situa în primele zece“, a spus Păcurar.

Cu Poli Iaşi se joacă vineri

LPF a stabilit ca jocul Poli Iaşi – Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 14-a a Ligii I, să fie programat vineri, 20 noiembrie, de la ora 18.00. LPF a anunţat iniţial că meciul se va disputa sâmbătă, însă a revenit asupra deciziei şi l-a devansat cu o zi, luând în calcul solicitarea clubului Pandurii ca partida din Copou să fie programată înaintea alegerilor prezidenţiale. „Este o programare care nouă ne convine mai mult decât cea iniţială, conform căreia trebuia să jucăm sâmbăta. Vom avea astfel suficient timp pentru a pregăti meciul următor, pe care îl vom disputa pe teren propriu, în compania Rapidului. Cum şi Rapidul va juca în etapa a 14-a tot vinerea, ca şi noi, este foarte probabil ca partida dintre noi şi giuleşteni să fie programată tot într-o vineri“, a declarat, pentru site-ul www.sportingorj.ro, secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.
Fotbaliştii de la Pandurii au revenit ieri la antrenamente, după patru zile de pauză, pentru a pregăti jocul cu Poli Iaşi. De frica accidentărilor, antrenorul Liviu Ciobotariu nu a programat nici un amical la sfârşitul acestei săptămâni, când campionatul este întrerupt, preferând să-şi urmărească elevii în cadrul unui joc-şcoală.

„Ciobi“ a schimbat atmosfera

Instalat de treisprezece zile pe banca tehnică a pandurilor, antrenorul Liviu Ciobotariu a schimbat atmosfera atât în vestiar, cât şi la antrenamente. Lipsesc, însă, rezultatele şi echipa va fi nevoită să joace sub presiune ultimele patru etape ale turului. „Atmosfera e mult mai destinsă la echipă şi e mai bine, dar suntem puţin apăsaţi de rezultate. S-a schimbat totuşi ceva pentru că orice înlocuire de antrenor aduce un suflu nou la echipă şi aduce entuziasm la antrenamente. Acum, şi prin antrenamentele pe care le face «Ciobi» ne simţim mult mai bine şi mult mai relaxaţi, dar trebuie să avem şi rezultate, ca să putem să-l menţinem pe «Ciobi» antrenor pentru că, până la urmă, rezultatele ne ţin şi pe el, şi pe noi. Dacă vom şti să administrăm cu cap schimbările făcute şi să fim profesionişti, atunci totul va fi bine“, a afirmat Cosmin Tilincă, autorul singurului gol marcat de Pandurii în mandatul lui Ciobotariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS