16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa caută prima victorie în deplasare

Ştiinţa caută prima victorie în deplasare

Internaţional Curtea de Argeş – „U“ Craiova
Stadion
„Dacia“ – Mioveni, astăzi – ora 20.30, GSP TV.
Formaţii probabile:
Internaţional:
M. Popa – D. Matei, O. Viera, Izvoranu, Neagu – Voiculeţ, Raţiu, Vezan, Frăsineanu – Itu, Zăgrean. Antrenor: Ştefan Stoica.
„U“ Craiova: Merlier – Bădoi, V. Găman, Mittchel, Şoavă – Prepeliţă, Dilevski, Trică, Rose – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Al. Deaconu – D. Mudura, V. Marinescu.

Craiovenii au nevoie de trei puncte pentru a evada din zona ruşinoasă a clasamentului, după un start de campionat ratat, în care nu a contabilizat nici o reuşită pe terenul adversarului.

„Pierdem puncte, etapele se scurg şi situaţia noastră nu este prea plăcută. Sper din tot sufletul să câştigăm următorul joc“, a spus, pe un ton grav, Florin Şoavă, după meciul pierdut de Universitatea la Urziceni (scor 2-3). Meritat sau nemeritat, nu mai contează, de vreme ce Ştiinţa înoată în ape tulburi, iar locul 15 îi dă frisoane ei şi suporterilor care au lăsat-o la greu. Dar acesta este deja alt subiect, iar cel mai important este meciul care urmează, o dispută ce nu lasă loc Ştiinţei la prea multe variante. Dacă vrea să revină pe linia de plutire în scurt timp, trupa lui Eugen Neagoe trebuie să învingă astăzi la Mioveni. Înfrângerea în faţa unei contracandidate la retrogradare ar putea cântări mult în economia acestui campionat, iar un egal nu ar ajuta, poate doar la moral, în condiţiile în care echipa va staţiona tot pe un loc ruşinos.
Patronul Adrian Mititelu a recunoscut şi el că Ştiinţa traversează o perioadă foarte grea, departe de pretenţiile şi planurile din vară, dar încearcă să-şi păstreze nealterat optimismul. În plus, dă asigurări că postul lui Eugen Neagoe nu este în pericol, încercând să aducă liniştea în sânul echipei. „Sunt mulţumit de felul în care lucrează Eugen Neagoe. El are contract pe un an şi eu zic că sută la sută el va fi respectat“, a anunţat Mititelu.

13 cu noroc?

Vorbele nu ţin însă de cald echipei şi nici nu aduc puncte în clasament, în timp ce prietenia care îi leagă pe Fane Stoica şi Eugen Neagoe va fi dată uitării pentru 90 de minute. Greul apasă tot pe umerii jucătorilor craioveni, care trebuie să intre decişi în teren şi să obţină prima victorie din acest sezon în deplasare, în Liga I. Reuşită care ar putea însemna începutul unei perioade faste pentru juveţi, care au fost capabili de atâtea ori să-şi bucure suporterii prin jocul lor. Repriza a doua a meciului de la Urziceni ne dă speranţe că disputa de la Mioveni, chiar dacă se desfăşoară în cadrul etapei a 13-a, ar putea fi una cu noroc pentru olteni. În plus, alb-albaştrii caută prima victorie în faţa Internaţionalului, în condiţiile în care cele două echipe nu s-au întâlnit până acum decât în două partide amicale, 0-0 în Bănie şi 2-0 pentru Internaţional pe terenul argeşenilor.
Etapa trecută, Internaţional Curtea de Argeş a pierdut cu 1-0 confruntarea cu FC Vaslui, însă evoluţia jucătorilor antrenaţi de Ştefan Stoica a fost curajoasă. Ambele tabere se confruntă cu probleme şi în ceea ce priveşte lotul de jucători. La gazde, „Mourinho“ nu poate conta pe Mihai Răduţ, care a suferit o fractură de pomete în meciul de la Vaslui, în timp ce Stoianof, care acuză unele probleme medicale, este incert. La Universitatea, Andrei Prepeliţă, absent la Urziceni din cauza unei contracturi musculare, a revenit la antrenamente în această săptămână şi îşi va putea ajuta echipa în meciul de la Mioveni, fiind un câştig important pentru trupa lui Neagoe. Vor lipsi, în schimb, Bărboianu, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, precum şi mai vechii accidentaţi Dănănae şi Baird.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII