16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăSportVictorie în prelungiri

Victorie în prelungiri

Energia Rovinari    91
Dinamo Bucureşti    87

Sala Sporturilor, spectatori 500.
Energia: Tyner (6 puncte), Troupe (20), Lupusavei (22), Apostol (11), Isleam (6), Griffin (4), Amărghioalei (8), Stroescu  (3), Cole (9), Barber (2), Ilie, Alionescu. Antrenor: Theo Evans.
Dinamo: Filovici (5), Urucatu (3), Belanovic (13), V. Mocanu (19), Fometescu (25), Macaveiu (3), Sokolov (2), Ristic (6), Markovic (11), Popa, Neguţ. Antrenor: Stojadin Markovic.
Au arbitrat: G. Roceanu, F. Martinescu Niţu, A. Anica.

Energia Rovinari a câştigat la Târgu Jiu, cu Dinamo, după două reprize de prelungiri, şi se menţine pe un loc de play-off şi după etapa a şaptea.

Baschetbaliştii lui Theo Evans şi-au păstrat invincibilitatea la Târgu Jiu în acest sezon, dar nu fără emoţii. Jocul cu Dinamo Bucureşti a stat sub semnul echilibrului în timpul regulamentar de joc, tabela oprindu-se la 68-68, dar şi după o primă repriză de prelungiri, când cele două echipe şi-au mai trecut în cont câte opt puncte. Fără patru jucători de bază eliminaţi, Dinamo nu a mai făcut faţă în cea de-a doua repriză de prelungiri, lăsând victoria gazdelor. Oaspeţii au început mai bine şi au avut 5-0 şi 7-2 în startul meciului, dar oltenii au reuşit să revină şi să termine primul sfert în avantaj, 21-18.
Energia a condus şi în sfertul doi, dar a intrat la pauză cu un singur punct avans, 39-38. „Câinii roşii“ au preluat conducerea după sfertul trei, dar şansa victoriei a surâs gorjenilor, care conduceau cu cinci secunde înainte de final. Dinamo a egalat şi a trimis meciul în prelungiri, unde Energia a arătat mai multă prospeţime şi precizie, reuşind să câştige la patru puncte, 91-87.

Fometescu se bucură pentru Târgu Jiu

Gorjeanul Claudiu Fometes-cu, coordonatorul celor de la Dinamo, totodată antrenor secund la „alb-roşii“, a reuşit un meci mare la Târgu Jiu, însă nu a putut împiedica înfrângerea echipei sale. Fometescu s-a bucurat pentru olteni, dar a acuzat prestaţia arbitrilor. „Mă bucur pentru Târgu Jiu şi îmi pare rău pentru Dinamo. Din păcate, de multe ori nu decidem noi, ca jucători, meciul, şi asta pentru că unora le place să intervină peste plăcerea noastră de a juca baschet. Arbitrii nu au avut ceva cu noi, ei, pur şi simplu, nu simt jocul de baschet. Au stricat jocul. Am avut şi noi mingi pe care nu mă aşteptam să le primim, dar îmi place să pierd pe teren. Aşa am fost educat, asta e viaţa, trebuie să câştige cei mai buni. Felicitări pentru toată lumea de aici“, a spus Claudiu Fometescu.
 
„Cel mai greu sezon“

După meciul aproape perfect cu BC Elba, Silviu Lupusavei a recidivat cu Dinamo, reuşind şase aruncări din spatele semicercului, încheind meciul cu 22 de puncte. „Lupusavei a făcut un nou meci bun, ne-a salvat de două ori până acum. El este un aruncător de trei puncte, asta este specialitatea lui“, l-a lăudat Evans. Brandon Cole a contribuit şi el la victorie cu 13 recuperări şi 9 puncte. Chiar dacă a câştigat, Theo Evans s-a declarat nemulţumit de joc, anunţând deja restructurări în iarnă. „Mă bucur că am câştigat, dar am făcut multe greşeli. Încercăm să le rezolvăm. Lucrul bun e că băieţii au jucat cu inima şi asta ne-a dus la victorie. Avem jucători de la care aştept mai mult, iar dacă nu pot, la iarnă vom face modificări. De fiecare dată când jucăm cu Dinamo sunt meciuri grele. Anul acesta e cel mai greu sezon din cariera mea de antrenor“, a mai spus Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS