14.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNoi - cu impresia artistică, ei - cu punctele

Noi – cu impresia artistică, ei – cu punctele

Unirea Urziceni    3
Universitatea Craiova    2

Stadionul „Tineretului“ Urziceni, spectatori: 1.000.
Au marcat: Sorin Frunză (’26, ’60), Bilaşco (’90) / M. Costea (’55), Wobay (’69).
Unirea: Arlauskis – Maftei, Galamaz, B. Fernandes (’48, E. Nicu), Brandan – Ricardo, I. Apostol – D. Varga, T. Bălan, S. Frunză (’83, Onofraş) – Dănălache (’76, Bilaşco). Antrenor: Dan Petrescu.
Universitatea: Merlier – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Şoavă – Bărboianu (’46, Trică), D. Stoica, Dilevski (’65, Dina), Rose (’46, Wobay) – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Ricardo, Brandan, Bilaşco / Bărboianu, Trică.
Au arbitrat: O. Oriehov – O. Voitiuk, P. Plujnik.

După o repriză a doua fabuloasă, Ştiinţa a pierdut în prelungirile meciului de la Urziceni la o gafă a defensivei oltene, primele două goluri ale gazdelor fiind marcate de Sorin Frunză, un jucător alungat de la Universitatea.

Antrenorul Neagoe a început partida fără Trică şi Wobay, acest scenariu făcând parte dintr-o tactică anume, aceea ca în prima repriză oltenii să joace defensiv şi să nu primească gol, apoi, în partea a doua a meciului, cu Trică şi Wobay în teren, Ştiinţa să forţeze victoria. Socoteala de acasă n-a ţinut decât 25 de minute: Varga l-a păcălit pe Bădoi ca în curtea şcolii, i-a pasat lui Sorin Frunză, iar fostul jucător al Craiovei a trimis, dintre fundaşii olteni, la colţul lung al porţii, 1-0 (min. 26), scor cu care echipele au ieşit la pauză. Dacă în prima parte a jocului Craiova a fost aproape inexistentă pe teren (doar Rose a produs emoţii gazdelor, dar Arlauskis l-a blocat – min. 19), debutul celei de-a doua reprize i-a aparţinut în totalitate, iar Trică a oferit o lecţie de fotbal, ca în prima tinereţe. Eugen i-a pasat cu pieptul balonul lui Mihai Costea, iar mezinul familiei Costea l-a executat pe portarul Unirii cu un şut la colţul lung, 1-1 (min. 55). Doar cinci minute s-a menţinut acest rezultat de egalitate deoarece acelaşi Sorin Frunză a profitat de inadvertenţele Craiovei şi Unirea a preluat conducerea, 2-1 (min. 60).

Trică şi Wobay au schimbat jocul Ştiinţei

Trică – jucător care primise înainte de golul doi al Unirii un cartonaş galben nemeritat – a fost pe punctul de a egala, dar pasa lui a trecut pe lângă spaţiul porţii gazdelor (’62). Meciul era încrâncenat, frumos, Craiova fiind vioara „number one“. Şi Wobay şi-a arătat clasa de mare fotbalist, marcând un gol superb: stop pe piept şi şut din voleu, 2-2 (min. 69). Tactica gândită de Neagoe era pe punctul de a se realiza, numai că bara s-a opus golului Craiovei (Trică, min. 78). Finalul partidei a fost de-a dreptul electrizant. Şutul lui Bilaşco a atins transversala (’81), Fl. Costea s-a complicat în driblinguri şi a irosit o oportunitate de a înscrie (’84), Merlier a scos senzaţional la Varga (’86) şi meciul părea că se va încheia cu un echitabil 2-2. În minutul doi al prelungirilor, la o lovitură liberă, Bilaşco, oarecum cu spatele la poarta Craiovei, a profitat de neglijenţele şi neînţelegerile din apărarea oaspeţilor, s-a întors şi, cu capul, a trimis în plasă, 3-2 !
Meciul a fost urmărit din tribune de actualul selecţioner Răzvan Lucescu, dar şi de fostul selecţioner Victor Piţurcă. A fost prezent şi antrenorul Fane Stoica, Ştiinţa jucând în etapa următoare cu Internaţional Curtea de Argeş, la Mioveni.

Neagoe: Egalul era echitabil

Antrenorul principal al Universităţii a explicat tactica de la meciul cu Unirea şi a pretins că un rezultat de egalitate ar fi fost echitabil. „A fost un joc frumos, cu multe ocazii şi goluri, dar câteodată fotbalul e nedrept. Sunt sigur că egalul era echitabil. Ne-am dorit să câştigăm, am controlat repriza a doua. Am pierdut în urma unui joc bun. Am vrut să închidem jocul în prima parte, să nu luăm gol, pentru că ştiam că în repriza a doua vor avea mari probleme cu noi, de aceea i-am ţinut pe Wobay şi pe Trică rezerve. Suporterii să se aştepte în continuare la un joc bun de la noi, nu au cum să nu vină şi rezultatele“, a precizat Eugen Neagoe. „Geană“ a comentat şi incidentul din finalul meciului, când a avut loc un schimb de replici cu antrenorul suspendat Dan Petrescu, care, din tribună, din spatele băncii de rezerve a Unirii, l-a iritat pe Eugen Neagoe: „N-am avut duel cu nimeni, eu nu sunt de la circ! Eu respect pe toată lumea“.

Şoavă: Am pierdut nemeritat

Chestionat de reporterul de la Digi Sport, Florin Şoavă a spus: „Uneori, fotbalul este nedrept, cum a fost şi astăzi (sâmbătă – n.r.). Un rezultat echitabil era meritat. Au crezut în şansa lor până în ultima clipă, iar la noi, ca de obicei, a fost o neînţelegere, o greşeală şi am pierdut, din păcate. Pierdem puncte, etapele se scurg şi situaţia noastră nu este prea plăcută în clasament. Sper din tot sufletul ca meciul viitor să câştigăm, pentru că jocul nostru este unul bun, însă ducem lipsă de rezultate“.


Mititelu: Rezultat
nedrept

„Ăsta e fotbalul, asta e viaţa. Dacă nu ai şansă în fotbal, nu ai nimic. Sunt foarte dezamăgit pentru că mi-am pus mari speranţe în acest meci. Sincer să fiu, eu nu eram mulţumit nici cu 2-2, pentru că am venit cu speranţa să câştigăm acest meci. Am avut ghinion, pentru că în repriza a doua am jucat, puteam să câştigăm. De la meciul cu Astra, toţi adversarii noştri au dat nişte goluri foarte uşoare. Dina susţine că a fost tras de Bilaşco de tricou, dar nu are nici o scuză, nu trebuia lăsat să scape. Tactica lui Neagoe a fost bună, noi am sperat să intrăm cu 0-0 la pauză, special i-am ţinut pe Wobay şi Trică pe bancă. Ştiam că odată cu intrarea lor se va schimba jocul. Este foarte greu să vezi cum în minutul 92 mingea intră în poartă. Până la urmă, şi un punct era bun pentru moralul jucătorilor. Eu zic că este un rezultat nedrept, dacă analizăm jocul prestat“, a afirmat finanţatorul Adrian Mititelu pentru site-ul clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

56 COMENTARII