12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa îşi pune speranţele în cupă

Ştiinţa îşi pune speranţele în cupă

Poli Iaşi – „U“ Craiova
Stadion
„Emil Alexandrescu“, astăzi, ora 18.15 (Sport.ro).
Echipe probabile:
Poli Iaşi:
Pleşca – C. Buta, A. Ilie, L. Munteanu, Mihailov – Bernsjak, Ignatov, Miclea – C. Constantin, Balde, Viveiros. Antrenor: Petre Grigoraş.
„U“ Craiova: S. Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Mitchell, Rose – Wobay, Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Vor arbitra: Ov. Haţegan – Cr. Nica, A. Oniţa.

Pe cale să rateze obiectivul din campionat, Universitatea vrea să ajungă în finala Cupei României, dar pentru asta trebuie să învingă în meciul de la Iaşi.

„Cupa României este unul dintre obiectivele noastre. Ne dorim să jucăm finala şi chiar să o câştigăm“, a anunţat antrenorul juveţilor, Eugen Neagoe, după meciul cu Gloria Bistriţa II (scor 4-0). Pentru echipele modeste, cu parcurs mai slab în campionat, Cupa României reprezintă un refugiu sau o rută ocolitoare spre Europa. Este şi cazul celor două combatante de astăzi, Poli Iaşi şi Universitatea Craiova, rănite în ultima etapă de campionat, dar cu gânduri mari pentru meciul din optimile cupei. Moldovenii au avantajul terenului propriu, pe care nu au pierdut de 25 de ani în faţa Ştiinţei, şi au anunţat că vor să nu rupă tradiţia. Alb-albaştrii se gândesc la rândul lor că e timpul unei victorii şi, implicit, al unei calificări care să-i mai îmbuneze pe suporteri şi să le refacă moralul înaintea meciului cu Unirea Urziceni.
„Marele inconvenient pentru noi este acela că va fi o deplasare foarte lungă, însă avem un obiectiv şi suntem obligaţi să-l îndeplinim. Noi nu am mai câştigat de mult acolo (la Iaşi – n.r.). Cu siguranţă, va fi alt meci. Nu se va juca pe puncte. Există şi varianta prelungirilor, dar şi a loviturilor de la 11 metri. Ne dorim din tot sufletul să mergem mai departe şi vom da totul pentru calificare“, a spus Eugen Neagoe imediat după aflarea adversarului din optimi. Şi jucătorii iau în serios meciul de cupă, anunţând prin vocea lui Florin Costea: „Ne gândim la meciul de cupă. E foarte important să mergem mai departe, iar apoi ne vom ocupa şi de campionat“.
Antrenorul Ştiinţei se confruntă cu unele probleme de lot, Trică fiind suspendat, iar Bărboianu, incert din cauza unor afecţiuni musculare care l-au ţinut pe tuşă şi la meciul cu FC Vaslui. Cei doi au mers însă împreună cu echipa la Iaşi, pregătindu-se pentru disputa cu Urziceni.

Misiune grea
pentru Grigoraş

Gazdele, care visează să joace acasă, cu trofeul pe masă, în finala Cupei României, sunt şi ele debusolate după eşecul din campionat, dar mai mult ca sigur vor strânge rândurile pentru o calificare în sferturi, a doua din istoria clubului. „Jucătorii trebuie să înţeleagă că atitudinea e determinantă. Sunt sigur că Universitatea se va mobiliza exemplar, deoarece aceasta pare a fi singura lor şansă de a-şi atinge obiectivul de calificare în cupele europene. Ţinând cont şi de faptul că lotul oaspeţilor este foarte valoros, lucru care mă face să consider inexplicabilă clasarea lor din campionat, vedem şi mai clar ce misiune grea avem şi cât de motivaţi trebuie să fim pentru a câştiga, lucru pe care mi-l doresc enorm“, a spus antrenorul ieşenilor, Petre Grigoraş. Acesta a anunţat că nu este de acord ca fotbaliştii să fie amendaţi, dar şi-a băgat jucătorii în cantonament încă de luni pentru meciul de cupă. Grigoraş nu va putea conta pe portarul Brăneţ, Milea, Bîlbă, V. Frunză, M. Croitoru, Tincu şi Buhuşi, care sunt accidentaţi, iar Pecnik, eliminat cu Oţelul, este suspendat.
La rândul lor, jucătorii speră să facă un meci bun în „întrecerea KO“ pentru a fi iertaţi de fani. „Principalii vinovaţi ai eşecului de la Galaţi suntem noi, jucătorii. Vom încerca să ne cerem scuze suporterilor noştri prin evoluţiile din meciurile cu Craiova şi cu Dinamo“, a declarat Cristian Munteanu, căpitanul ieşenilor.

Programul Cupei României
Optimile de finală ale Cupei României programează următoarele meciuri: astăzi: Astra Ploieşti – FC Timişoara (ora 16.00 – Sport.ro), Poli Iaşi – „U“ Craiova (ora 18.15 – Sport.ro), Gloria Bistriţa – Steaua (ora 20.15 – Pro TV); joi: Gaz Metan CFR Craiova – CFR Cluj (ora 16.00 – Sport.ro), Internaţional Curtea de Argeş – Rapid (ora 18.15 – Sport.ro), Dinamo – Oţelul (ora 20.15 – Pro TV). Meciurile Gaz Metan Mediaş – FC Vaslui şi Unirea Urziceni – FC Braşov s-au disputat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

41 COMENTARII