12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGăzarii, pregătiţi de surpriză

Găzarii, pregătiţi de surpriză

Elevii lui Ionel Gane speră ca stadionul „Ion Oblemenco“ să le poarte noroc şi să producă marea surpriză din optimile Cupei României: eliminarea celor de la CFR Cluj, deţinătoarea trofeului.

Nimic nu pare să-i mai sperie pe fotbaliştii de la „Depou“. Ajunşi în faza optimilor de finală ale Cupei României după ce au eliminat Ceahlăul Piatra Neamţ, „găzarii“ se simt apţi pentru o nouă surpriză de proporţii în meciul de mâine, de la ora 16.00, de pe stadionul „Ion Oblemenco“. Atât conducerea tehnică şi administrativă, cât şi elevii lui Ionel Gane susţin că adversara, CFR Cluj, este o echipă de respectat pentru parcursul său din ultimii ani, însă nu este invincibilă. „Pentru noi este o performanţă să jucăm în optimi, dar sperăm să trecem şi peste acest hop. CFR Cluj este o echipă puternică, este deţinătoarea trofeului şi fosta campioană a României, dar noi ne vom juca şansele. La ce jucători are Clujul, nu poţi spune care este titular şi care nu, dar asta nu ne sperie. Am încredere că vom juca un fotbal frumos, pentru că nu avem nimic de pierdut, şi, cu ajutorul publicului craiovean, putem produce surpriza. Trebuie să privim cu optimism această confruntare, fiecare echipă are şi probleme. Noi le-am studiat pe ale lor şi sper să profităm“, a spus antrenorul Gaz Metanului CFR Craiova. „Mi-aş dori să depăşim CFR Cluj şi apoi să întâlnim Dinamo, iar în finală să jucăm cu Universitatea Craiova. Ar fi cel mai frumos lucru care ni s-ar întâmpla“, a completat Ionel Gane.

„Să vină lumea
la stadion“

Preşedintele grupării de la „Depou“, Gheorghe Frăţică, este de părere că echipa sa este capabilă să fie „buturuga mică“ şi să „deraieze“ formaţia din Gruia. „Avem jucători tineri şi valoroşi în lot, iar dorinţa lor de afirmare este uriaşă. Sper să vină multă lume pe stadionul «Ion Oblemenco» şi să ne încurajeze, pentru că este tot o echipă craioveană, la fel ca şi Universitatea. Noi am vrut ca intrarea să fie liberă, dar nu s-a putut, aşa că am stabilit un preţ modic la bilete, doar cinci lei. Au fost tipărite 3.500 de tichete, însă la pauză vom da drumul la porţi. Sunt convins că publicul craiovean va răspunde acestei invitaţii şi că împreună putem reuşi surpriza“, a spus preşedintele formaţiei de la „Depou“. „În privinţa speculaţiilor privind mutarea Gaz Metanului CFR Craiova pe «Ion Oblemenco» în cazul în care Universitatea va juca din retur la Severin, vă spun că sunt doar aberaţii. Nu ne interesează şi sper ca Universitatea să continue să joace aici, la Craiova, pentru că este echipa numărul unu din sufletul nostru, al tuturor craiovenilor, iar locul ei este pe «Ion Oblemenco»“, a punctat Gheorghe Frăţică.
Înaintea antrenamentului de ieri, de la stadionul „Ion Oblemenco“, au vorbit şi jucătorii Sorin Chivu şi Alin Vigariu, „piesele“ grele din angrenajul echipei afirmând că nu se tem de CFR Cluj. „Am 37 de ani şi am trecut prin multe în fotbal, dar nu mi-a fost niciodată frică de adversari. Clujul are o echipă foarte bună, cu jucători adevăraţi, dar în acest sport este posibil orice“, a spus Sorin Chivu, „veteranul“ formaţiei craiovene. „Pornim cu şansa a doua, dar sperăm să dăm peste cap calculele hârtiei şi să eliminăm Clujul. Sunt convins că fiecare dintre noi, cei care vom intra pe teren, vom face tot ce ne stă în putere să câştigăm acest meci“, a punctat Alin Vigariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU