15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTest reuşit pentru meciul cu Napoli

Test reuşit pentru meciul cu Napoli

Universitatea – Bistriţa 2-1
Arena „Petre Deselnicu“, spectatori – 1.000.
Au marcat: Dilevski (‘63), Vali Badea (‘68) / Hora (‘50).
Universitatea: Merlier – Bădoi, Dilevski, Mitchell, Rose – Prepeliţă, Şoavă, Dina, Firţulescu – F. Costea, Badea. Au mai jucat: Wobay, Buşu, Ologu, Jackie, Misic, Roman. Antrenor: Eugen Neagoe.
Gloria Bistriţa: Albuţ – Homei, Năstase, Ciucă, Velcovici – Coroian, Iodi, Achim, Sânmărtean – Hora, Moldovan. Au mai jucat: Rus, Săceanu, Borbely, Băjenaru, Keita, Botoşer, Enescu. Antrenor: Marian Pană.
Au arbitrat: I. Fugaru –  C. Stângă, R. Vitan (toţi din Craiova).

În timp ce Gloria a folosit echipa completă, Neagoe a trimis în teren o formaţie cu mulţi tineri şi a reuşit să câştige un meci apreciat ca fiind un antrenament util în vederea partidei din campionat cu Astra, pe care Florin Costea crede că o va câştiga Ştiinţa.

Cum Dorel Stoica a primit acceptul finanţatorului clubului de a se transfera, iar Vali Găman şi Radu Barbu sunt cu lotul naţional de tineret, antrenorul Eugen Neagoe l-a preferat sâmbătă, în amicalul cu Gloria Bistriţa, pe Dilevski în centrul defensivei Craiovei. N-a fost folosit nici Trică, menajat.
Gloria din această sâmbătă n-a mai fost echipa care a încasat cinci goluri pe „Ion Oblemenco“ în campionat, ci o formaţie care a încercat să aplice tactica din Ghencea, acolo unde trupa lui Halagian a reuşit să plece neînvinsă (1-1). După o repriză destul de echilibrată, cu două ocazii irosite de oaspeţi (Hora şi Ciucă) şi mai multe de gazde, „campioni“ fiind Florin Costea şi Dina, la reluare, cei care deschid scorul sunt oaspeţii: Ciucă a executat o lovitură liberă, Merlier a respins în faţă, iar Hora a reluat în plasă, 0-1(‘50). Oltenii au ieşit la joc şi în 18 minute au preluat conducerea pe tabela de marcaj! Egalitatea s-a restabilit repede: la un corner executat de Rose, Dilevski a trimis în poartă cu un şut de la marginea careului de 16 metri, 1-1 (‘63). În minutul 68, suporterii au aplaudat un gol frumos al lui Vali Badea: Ologu a trimis o minge de la mai bine de 25 de metri pentru Badea, acesta a preluat artistic, cu călcâiul, de lângă Ciucă, apoi a lobat balonul de la aproape 16 metri în gol, 2-1.

Neagoe: A fost un antrenament util şi reuşit

Antrenorul principal al Universităţii s-a declarat mulţumit de amical. „A fost un antrenament util şi reuşit. Sunt mulţumit de efortul pe care l-au depus băieţii. N-a fost uşor, veneau după o săptămână destul de încărcată, am avut câte două antrenamente pe zi, dar cred că au avut o atitudine bună şi determinare. Au tratat jocul foarte serios, aşa cum le-am cerut“, a precizat „Geană“ pe site-ul clubului.

Dorel Soica poate pleca pentru 300.000
de dolari

Conform comunicatului clubului, Dorel Stoica a primit acordul preşedintelui Adrian Mititelu să meargă la o echipă din străinătate. „A fost şi dorinţa lui Dorel Stoica. Era o presiune foarte mare pe umerii lui. El a acuzat de multe ori atitudinea suporterilor. Întotdeauna se simţea lezat de anumite apostrofări din tribune. Îmi pare rău pentru jucătorul Dorel Stoica. Florin Costea va fi, de fapt, este noul căpitan al Universităţii“, a spus Eugen Neagoe.

Florin Costea, noul căpitan

„A fost un meci de verificare foarte reuşit. Important e că nu s-a accidentat nici un jucător şi că am câştigat. Nu contează unde mă vede lumea fotbalului, ci unde mă vede antrenorul echipei naţionale. Nu vreau să comentez acest subiect. Cu Răzvan Lucescu nu am vorbit deloc în ultimul timp. De plecarea lui Stoica nu ştiu nimic. Astăzi (sâmbătă – n.r.) am primit banderola. Ce va fi în viitor vom vedea. Cu siguranţă, e mai multă responsabilitate pentru mine. Se va vedea la meciul cu Astra dacă această pauză a fost binevenită. Noi credem că este binevenită. Ne-am pregătit foarte bine. Aşteptăm meciul cu Astra, pe care sper să-l câştigăm“, a punctat noul căpitan al Ştiinţei, Florin Costea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII