28.4 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Popescu: Ştiinţa va fi puternică peste doi ani

Gabi Popescu: Ştiinţa va fi puternică peste doi ani

Fostul jucător al Universităţii consideră că Ştiinţa este o echipă în formare, dispunând de un potenţial enorm, iar politica de promovare a tinerilor este benefică.

 – La final de an am adresat tuturor oamenilor de fotbal care au avut sau au tangenţă cu Universitatea Craiova întrebarea clasică referitoare la evoluţia oltenilor în această primă parte a sezonului: cum apreciezi evoluţia Ştiinţei?
 – Foarte bună.
 – Prin Bănie se afirmă, cu argumente, că locul Craiovei ar fi III. Care este părerea ta? Puteau oltenii, într-adevăr, mai mult?
 – Deocamdată, nu. Universitatea este o echipă în formare… Ca atare, oltenii vor putea mai mult în viitor. Cu toate acestea, s-au realizat şi acum foarte multe lucruri deosebite.

Craiova are resurse şi posibilităţi mari

 – Ca de exemplu?
 – În primul rând, promovarea jucătorilor tineri. Puţine echipe din campionatul nostru o fac. Promovarea tinerilor dovedeşte că în Craiova încă există resurse şi posibilităţi mari.
 – Revenind la întrebarea anterioară: finanţatorul Adrian Mititelu pretinde că acest clasament al turului, cu Craiova pe locul VI, este mincinos, incorect, declarând că Universitatea a fost dezavantajată de erori ale arbitrilor, susţinând că locul echipei este mai sus. Care-i opinia lui Gabi Popescu?
 – Eu nu comentez părerea altora, nu fac declaraţii paralele la alte discuţii. Fiecare are părerile şi ideile lui.
 – Ţi s-a părut că Universitatea sau/şi finanţatorul ei au fost vânaţi de FRF, aşa cum pretinde Adrian Mititelu?
 – El este implicat direct şi probabil că ştie mai multe… Eu sunt pe dinafară şi nu-mi pot da seama. Poate că Universitatea a beneficiat de delegarea unor arbitri fără mare experienţă. Bănuiesc că alta ar fi fost situaţia dacă ar fi fost delegaţi arbitri precum Alexandru Tudor sau alţii care au dovedit competenţă… Nu vreau să intru în aceste detalii. Una peste alta, în acest tur de campionat au fost şi greşeli, dar şi lucruri bune din partea echipei şi, mai ales, din partea jucătorilor Universităţii.

Potenţialul Universităţii este enorm

 – Este Universitatea echipă de cupe europene?
 – Am spus-o, este o echipă în formare. Potenţialul este însă enorm. Dacă se va avea grijă de fondul de jucători care este gestionat în prezent, eu zic că, în doi ani, Universitatea va fi o echipă puternică.
 – În afară de rolul de comentator TV, mai ai şi altă legătură cu fotbalul?
 – Nu, dar prin participările la emisiunile TV nu fac nimic altceva decât să-mi întăresc cunoştinţele şi capacitatea de a vedea fotbalul.
 – Comentezi într-un fel stenogramele DNA?
 – Nu sunt implicat, n-am ce să comentez. Şi, chiar dacă eram implicat, aş fi vorbit doar despre persoana mea şi despre instituţia la care aş fi activat. Fiecare om, fiecare instituţie îşi organizează activitatea profesională aşa cum vrea, aşa cum ştie. De aceea, nu pot să judec eu acţiunile altor oameni. Fiecare face cum ştie şi ce vrea.

Nu a fost despăgubit pentru Ferrariul care a luat foc în 2006

 – O întrebare extrafotbalistică. În ce fază mai eşti cu celebrul tău proces în legătură cu despăgubirile pentru maşina ta Ferrari 612, care a luat foc pe autostradă?
 – S-a înaintat acţiunea.
 – Abia acum, după mai bine de doi şi jumătate de la producerea bizarului accident (bolidul lui Gabi Popescu, un Ferrari 612 Scaglietti de 280.000 de euro, a luat foc pe autostradă, cu Gabi în maşină, în aprilie 2006 – n.r.)?
 – Iniţial, a fost o hotărâre favorabilă mie, iar acum s-a înaintat acţiunea propriu-zisă.
 – Să înţeleg că un fel de recurs?
 – E mai complicat, aşa sunt procedurile. Asta-i legislaţia. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII