16.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAmauri, chemat la naţionala Braziliei

Amauri, chemat la naţionala Braziliei

Carlos Dunga, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Braziliei, a declarat că intenţionează să-l cheme la reprezentativa „cariocas“ pe atacantul Amauri Carvalho de Oliveira, care evoluează acum la Juventus Torino, pentru a nu risca să-l piardă definitiv.
Amauri a cerut paşaport italian şi este într-un stadiu avansat în ceea ce priveşte procedurile pentru obţinerea cetăţeniei, iar faptul că nu a fost selecţionat niciodată pentru Brazilia îl face eligibil pentru Italia. Atacantul de 28 de ani a declarat, de altfel, că i-ar plăcea să joace pentru Italia, unde şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei profesioniste, iar antrenorul naţionalei Italiei, Marcello Lippi, a precizat de curând că se gândeşte să-l selecţioneze în viitor.
„Sunt pregătit să-l chem pe Amauri, atâta timp cât nu-mi va cere să aibă un post de titular“, a spus Dunga într-o convorbire cu un redactor al ziarului La Gazzetta dello Sport. „Ar fi mai bine pentru el dacă ar intra într-un meci al naţionalei, pentru că, dacă va fi titular şi va rata partida, va fi distrus a doua zi“, a adăugat Dunga.
În actualul sezon, Amauri a etalat o formă deosebită, venind la Juventus de la Palermo, înscriind 11 goluri în Serie A. Dacă Dunga se ţine de cuvânt, Amauri ar urma să debuteze la naţionala braziliană chiar la un meci împotriva Italiei, jocul amical dintre cele două formaţii fiind programat la Londra, pe Emirates Stadium, pe 10 februarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS