15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu este convins că tricolorii pot învinge Serbia

Lucescu este convins că tricolorii pot învinge Serbia

Tehnicianul formaţiei Şahtior Doneţk a spus că naţionala României este capabilă să câştige partida cu reprezentativa ţării vecine, care se va disputa în martie 2009, la Constanţa.

 

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, susţine că naţionala României poate învinge în primăvara anului viitor reprezentativa Serbiei, reintrând astfel în cărţile calificării la turneul final al CM 2010. „Il Luce“ susţine că tricolorii vor avea un meci dificil la Constanţa, deoarece sârbii sunt hotărâţi să obţină performanţe sportive pentu a se afirma ca naţiune.

„Nu cred că este vorba de nici un complex al nostru în faţa sârbilor. A fost chiar o perioadă când câştigam cu ei, deşi aveau o echipă mare. Meciul va fi foarte greu, pentru că ei au o foame de rezultate extraordinară. E o chestie de-a lor, de afirmare naţională prin sport. Totuşi, mă gândesc că este posibil ca la primăvară să nu mai repete forma sportivă bună pe care au arătat-o în toamna asta“, a spus Lucescu pentru NewsIn.

 

Tottenham nu-i sperie pe „minerii“ din Doneţk

 

În opinia tehnicianului român al formaţiei din Doneţk, dubla manşă pe care elevii săi o vor susţine contra lui Tottenham în 16-imile Cupei UEFA va fi foarte dificilă, cele două echipe având şanse egale de calificare în optimile de finală ale competiţiei.

„Problema cu echipele englezeşti nu-i simplă. Au un campionat cu un ritm de joc extraordinar, un campionat foarte echilibrat, care produce spectacol şi valori. Nu întâmplător au patru formaţii în optimile Ligii Campionilor. Şansele de calificare sunt de 50 la sută pentru ambele echipe. Tottenham are jucători cu o experienţă mai mare, dar Şahtior are fotbalişti mai tehnici“, a spus Lucescu.

Antrenorul român a dat de înţeles că-i cunoaşte foarte bine pe fotbaliştii lui Tottenham, echipă pe care a caracterizat-o ca fiind „foarte periculoasă acasă şi mai puţin în deplasare, care domină prin forţa fizică şi ştie să profite dacă ia un avantaj“.

Şahtior Doneţk va întâlni pe Tottenham, pe 18/19 februarie 2009, într-un meci programat în 16-imile Cupei UEFA. Returul dintre cele două formaţii este programat pe 26 februarie.

Întrebat dacă Şahtior Doneţk şi-a fixat ca obiectiv câştigarea Cupei UEFA, Lucescu s-a rezumat să spună că „totul este posibil atunci când o echipă ajunge în primăvara europeană, dar noi vrem s-o luăm pas cu pas, meci după meci“.

 

Triplă confruntare Anglia – Italia

 

Analizând partidele care se vor disputa în optimile Ligii Campionilor, fază în care trei echipe englezeşti vor întâlni trei formaţii italiene (Chelsea – Juventus, Arsenal – AS Roma, Internazionale Milano – Manchester United), Mircea Lucescu a spus că se va demonstra care dintre cele două ţări are campionatul mai puternic.

„Faza optimilor va fi practic o întâlnire între Anglia şi Italia, care va arăta care dintre cele două ţări are cel mai puternic campionat. Italienii vor juca prudent, iar englezii mai spectaculos“, a spus Lucescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU