23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportHocheiştii, depăşiţi de Coreea de Sud

Hocheiştii, depăşiţi de Coreea de Sud

Reprezentativa României a fost la un pas de un succes în faţa formaţiei din Coreea de Sud, într-o partidă din cadrul Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă U-20, Divizia a II-a, Grupa A. Din nefericire, tricolorii au pierdut la loviturile de departajare, cu scorul de 4-3 (1-2, 1-1, 1-0, 0-0, 1-0), spectatorii părăsind extrem de dezamăgiţi patinoarul „Vakar Lajos“ din Miercurea Ciuc.

România a deschis scorul prin Tamas Biro (‘8), dar asiaticii au egalat repede prin Lee Sung Jun (’10). Attila Imecs a adus din nou tricolorii în avantaj (’18), iar Park Sang Jin a restabilit egalitatea (’34). Tihamer Becze a făcut 3-2 pentru România (’40) şi când se părea că echipa noastră va obţine o victorie remarcabilă, Lee Sung Jun a înscris şi a trimis meciul în prelungiri, când mai erau un minut şi 39 de secunde. Youn Sang Hyuk a marcat golul victoriei pentru coreeni.

În celelalte meciuri, Japonia a surclasat Belgia cu scorul de 13-1 (3-0, 5-0, 5-1), iar Lituania a învins Serbia cu 10-1 (3-0, 3-1, 4-0). În urma acestor rezultate, primul loc în clasamentul grupei este ocupat de Lituania, cu 12 puncte, urmată de Japonia (9), Coreea de Sud (8), Belgia (39, Serbia (2) şi România (2). Aseară erau programate ultimele meciuri, Coreea de Sud – Serbia, Lituania – Japonia şi Belgia-România, acesta fiind decisiv pentru rămânerea echipei noastre în eşalonul trei al Campionatului Mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS