23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDonose crede că Ştiinţa este o echipă imprevizibilă

Donose crede că Ştiinţa este o echipă imprevizibilă

Fostul mijlocaş de aur al Craiovei Maxima afirmă că actuala echipă a oltenilor are potenţial de cupe europene, dar este încă destul de necoaptă fotbalistic.

 

– Unii jucători din actualul lot al Universităţii sunt comparaţi cu cei din celebra Craiova Maxima. Ce ziceţi?

– Ştiinţa de acum are în lot câţiva jucători tineri talentaţi, care ar putea avea cariere frumoase în fotbal. Le doresc tuturor să depăşească valoarea noastră, iar Universitatea să atingă şi să depăşească performanţele noastre interne şi cele din cupele europene. Totuşi, cred că actualii componenţi ai Universităţii, repet, unii foarte talentaţi, mai au de jucat şi de căpătat experienţă competiţională şi internaţională până când să se poată compara cu noi. Craiova de acum n-a jucat într-o cupă europeană, dar cred că echipa are potenţial pentru a spera în viitor la accederea în Europa fotbalistică.

– Fiind final de an, vă rog să comentaţi jocul Ştiinţei în 2008.

– Să lăsăm returul campionatului trecut, că a fost comentat destul. Mi-a plăcut mult evoluţia echipei în acest tur de campionat. Păcat că n-am reuşit mai multe puncte, că n-am învins cele trei formaţii din Capitală, că s-au întâmplat destule greşeli de arbitraj în defavoarea noastră. Regret şi necalificarea în „primăvara“ Cupei României. Una peste alta, pot spune că suntem o echipă imprevizibilă. Nu batem o nou-promovată, dar câştigăm acasă la lider?! Cu şansă, am fi putut fi pe podium.

 

Justiţia nu trebuie să judece nişte „caterinci“ telefonice

 

– Pe ce loc vede Costică Donose pe Universitatea în acest campionat?

– În primele şase. Ar fi ideal să revenim în cupele europene, acesta-i obiectivul nostru. Trebuie să fim însă realişti că returul va fi mai dificil, multe echipe vor să ajungă în cupele europene.

– Cum comentaţi stenogramele DNA, care denotă că fotbalul românesc încă nu este curat?

– Este un „război“ prea mare pentru mine. Nu comentez. Nici nu ştiu ce aş putea spune… Oricum, orice dialog poate fi răstălmăcit în fel şi chip, aşa că… justiţia să îşi facă treaba pe baza probelor, nu pe baza unor „caterinci“ telefonice.

– Aveţi o şcoală privată de fotbal ce vă poartă numele. Cum vă merge în această perioadă de criză?

– Întrebaţi-l pe Alin, fiul meu. El se ocupă de şcoală. E o situaţie aparte, adică toţi copiii care vin la o şcoală de fotbal vor să devină peste noapte fotbalişti care „mâine“ să joace la Universitatea, iar „poimâine“ în Serie A! Este dorinţa părinţilor, este visul copiilor, dar e mult până departe. Un Oblemenco nu se poate naşte în fiecare zi!

Vrea Craiova în cupele europene, iar Vâlcea
în Liga I

 

– Între Şcoala „Donose“ şi clubul Universitatea există o colaborare perfectă…

– E normal, suntem o familie alb-albastră. Iar Costică şi Alin Donose nu pot fi decât alături de Ştiinţa. E sufletul nostru.

– Ce faceţi la departamentul de scouting?

– Păi, ceea ce se face la un asemenea departament. Suntem trei foste glorii ale Craiovei Maxima, Negrilă, Beldeanu şi eu, la care se adăugă „şeful“, Ilie Balaci, şi încercăm să fim de folos clubului.

– Mâine (astăzi – n.r.) este ziua de naştere a celui ce a fost poreclit „Pele“ al Universităţii. Ce îşi doreşte Donose de ziua lui?

– Lucruri normale pentru vârsta mea, sănătate şi putere de a „dribla“ criza din 2009. Fotbalistic vorbind, aş vrea ca în 2009 să văd Universitatea Craiova jucând iarăşi în cupele europene, iar echipa din Vâlcea să promoveze în Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII