24 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovenii au pierdut dramatic

Craiovenii au pierdut dramatic

SCM-U a înregistrat al treilea eşec consecutiv în campionat, oltenii fiind învinşi la limită, pe teren propriu, de BC Mureş Târgu Mureş, scor 71-70. Jucătorii şi antrenorii craioveni au fost nemulţumiţi de arbitraj.

 

Seara de sâmbătă s-a încheiat trist pentru baschetbaliştii de la SCM-U Craiova, dar şi pentru susţinătorii lor, formaţia pregătită de Paul Nicolae şi Marius Toma fiind învinsă pe teren propriu, de mai slab clasata BC Mureş Târgu Mureş, la un singur punct diferenţă, scor 71-70 (18-19, 16-12, 22-21, 15-18), într-un meci din runda a 14-a din Divizia A.

La finalul partidei din Sala Sporturilor, jucătorul sârb Branislav Tomic, foarte nervos, a mers la masa unde se aflau arbitrii şi oficialii şi le-a reproşat că au luat decizii incorecte împotriva Craiovei în mai multe faze. Tomic, cel mai bun marcator al meciului, cu 21 de puncte, a acuzat arbitrii că nu au sancţionat blocajul neregulamentar al unui adversar la aruncarea sa de două puncte, care s-a petrecut cu câteva secunde înainte de final, la scorul de 71-70 pentru BC Mureş Târgu Mureş. Partida a fost echilibrată, cea mai mare diferenţă consemnându-se în minutul 15, când oltenii conduceau cu 29-22. Baschetbaliştii craioveni începeau fiecare sfert în forţă, încercând să se distanţeze, dar pe final oaspeţii echilibrau jocul.

 

„Nu suntem agreaţi
de Federaţie“

 

„Sunt supărat puţin pe jucătorii noştri pentru că ne-am făcut singuri meciul greu. Dacă ne distanţam pe tabelă poate nu mai contau aşa mult acele două-trei decizii eronate ale arbitrilor. S-a văzut şi la acest meci că nu sutem o echipă agreată de Federaţie. La una dintre faze, arbitrul nu a dat fault la Tyrone Mitchell, după ce adversarul dăduse cu el de pământ, dar imediat a sacţionat cu aut pasa pe care Tyrone o primise de la colegul său Sidney Holmes“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al formaţiei SCM-U Craiova.

Cei doi tehnicieni craioveni au mizat în jocul cu BC Mureş Târgu Mureş doar pe şapte jucători: Lekic (15 puncte), Tomic (21), Mitchell (7), Lupusavei (13), Holmes (6), Gibson (5), V. Ştefan (3). Dintre aceştia, Lekic, Tomic şi Mitchell au jucat 40 de minute. SCM-U Craiova a coborât pe locul 12, cu patru victorii şi nouă înfrângeri.

În această rundă, cealaltă formaţie olteană, Energia Rovinari, a fost învinsă vineri, pe teren propriu, de „U“ Mobitelco Cluj-Napoca, scor 76-69 (30-16, 18-15, 15-18, 13-20). Pentru formaţia gorjeană, pregătită de Theo Evans, au evoluat: Green (2 puncte), Troupe (21), Darby (22), Jackson (10), Apostol, Golubovic, B. Popescu (9), Trim (5).

Ultima etapă din acest an este programată mâine-seară, SCM-U urmând să joace în deplasare cu CS Otopeni, iar Energia Rovinari, pe terenul formaţiei BC Târgovişte.

Şi baschetbalistele de la SCM-CSSU Craiova au pierdut în weekend, fiind învinse la Cluj de formaţia locală „U“ CRE Trustul, scor 81-55, în runda a XII-a din Divizia A. Mâine, jucătoarele din Bănie, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, evoluează pe teren propriu, cu CSM-U Oradea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII