19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMarica l-a bătut pe Bölöni

Marica l-a bătut pe Bölöni

Stuttgart avea nevoie de victorie în meciul cu Standard Liege şi până la urmă a obţinut-o, atacantul român contribuind şi el cu un gol la succesul cu 3-0.

Ciprian Marica a contribuit la victoria pe care echipa sa a reuşit să o obţină cu 3-0 în faţa belgienilor de la Standard Liege, antrenaţi de Ladislau Bölöni. Acest succes a contat pentru Grupa C a Cupei UEFA şi a echivalat cu o calificare în 16-imile competiţiei. Germanii, care aveau nevoie de victorie ca de aer, au deschis scorul din minutul 5, când Khedira a punctat după o pasă bună a lui Hilbert. Acesta din urmă a dus scorul la 2-0 în minutul 49, cu un şut sub transversală dintr-o lovitură liberă indirectă. În minutul 72, a ieşit la rampă Marica, atacantul român învingându-l pe portarul belgienilor cu un şut în diagonală de la marginea careului de 16 metri. Acesta a fost al doilea gol marcat de vârful lui Stuttgart în actuala ediţie a Cupei UEFA, Marica bifând cinci partide în această competiţie, în 2008.
În partida cu Standard, internaţionalul român a fost folosit de antrenorul Markus Babbel pe toată durata partidei, el făcând cuplu în linia de atac cu Mario Gomez. Stuttgart s-a clasat în cele din urmă pe locul al doilea în Grupa C, o poziţie care o va pune în 16-imi faţă în faţă cu o echipă care în acest sezon a jucat în Liga Campionilor. Echipa lui Bölöni a încheiat această fază a competiţiei pe prima poziţie, cu 9 puncte din patru meciuri. S-a mai calificat Sampdoria Genova de pe locul al treilea, după victoria cu 1-0 în faţa formaţiei FC Sevilla.

Schalke a rămas pe dinafară

Marea perdandă a ultimei etape a grupelor a fost gruparea germană Schalke 04. Nemţii au terminat toate meciurile pe care le aveau de disputat în urmă cu două săptămâni şi sperau într-o victorie a lui Manchester City sau într-un succes al olandezilor de la Twente pentru a prinde locul al treilea. Numai că atât englezii, cât şi batavii antrenaţi de Steve Mcclaren au pierdut. City a fost învinsă clar la Santander de către Racing, în ciuda faptului că au folosit prima garnitură, printre jucătorii care au intrat în teren numărându-se şi Robinho. Gazdele şi-au asigurat victoria încă din prima repriză, graţie golurilor marcate de Pereira Rodriguez (‘18) şi Oscar Serrano (‘30). În repriza a doua a mai punctat Valera (‘55), iar Caicedo a marcat golul de onoare al oaspeţilor în prelungirile partidei. FC Twente a fost învinsă şi ea într-o manieră categorică pe terenul lui Paris Saint Germain, cu 4-0, pentru francezi marcând Luyindula (‘8, ‘86), Sessegnon (‘23) şi Kezman (‘84). Schalke 04 s-a clasat în cele din urmă pe ultimul loc în Grupa A, iar Manchester City (7 puncte), FC Twente (6) şi PSG (5).

Benfica s-a făcut de râs

Înaintea disputării ultimelor partide din Grupa B, Benfica Lisabona avea doar un singur punct şi numai printr-un miracol mai putea ajunge în 16-imi. Portughezii s-au făcut însă de râs şi la ultimul meci, chiar în faţa propriilor suporteri, lusitanii pierzând cu 1-0 meciul jucat pe „Estadio da Luz“ cu ucrainenii de la Metalist Harkov, deja calificaţi. Rykun a marcat în minutul 84 unicul gol al meciului. În celălalt meci al grupei jucat joi seară, Olympiakos Pireu a zdrobit-o pe Hertha Berlin, în faţa căreia s-a impus cu 4-0, şi a depăşit-o în clasament, terminând pe locul al treilea. Au marcat Dudu (‘55), Galletti (‘68 din penalti), Torosidis (‘87) şi Santo (‘88).
În Grupa D, NEC a obţinut o calificare in extremis, după victoria cu 1-0 obţinută pe teren propriu în faţa lui Udinese, care deja obţinuse „biletele“ pentru 16-imi. Englezii de la Totenham au trecut şi ei de grupe, în ciuda egalului de pe teren propriu cu Spartak Moscova (2-2).

Cupa UEFA, faza grupelor

Joi seară s-a încheiat faza grupelor Cupei UEFA, odată cu disputarea ultimelor meciuri. Iată rezultatele înregistrate şi clasamentele.  Grupa A: PSG – Twente 4-0, Racing Santander – Manchester City 3-1. Clasament: 1. Manchester City 7p, 2. Twente 6p, 3. PSG 5p, 4. Racing 5p, 5. Schalke 4p. Grupa B: Olympiakos – Hertha 4-0, Benfica – Metalist 0-1. Clasament: 1. Metalist 10p, 2. Galatasaray 9p, 3. Olympiakos 6p, 4. Hertha 2p, 5. Benfica 1p. Grupa C: Sampdoria – FC Sevilla 1-0, VfB Stuttgart – Standard Liege 3-0. Clasament: 1. Standard 9p, 2. VfB Stuttgart 7p, 3. Sampdoria 7p, 4. FC Sevilla 6p, 5. Partizan 0p. Grupa D: NEC Nijmegen – Udinese 2-0, Tottenham – Spartak Moscova 2-2. Clasament: 1. Udinese 9p, 2. Tottenham 7p, 3. NEC 6p, 4. Spartak Moscova 4p, 5. Dinamo Zagreb 3p.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS