14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStoica şi Rose, sărbătoriţi

Stoica şi Rose, sărbătoriţi

În aceste zile, doi dintre fotbaliştii constanţi ai Ştiinţei, Dorel Stoica şi Joshua Rose, îşi sărbătoresc ziua de naştere. Căpitanul alb-albaştrilor împlineşte astăzi 30 de ani, în timp ce australianul va ajunge mâine la „borna“ 27. Despre Stoica şi Rose se poate spune că au dus greul echipei atât în sezonul trecut, cât şi în prima parte a acestui campionat, ei conducând la capitolul minute jucate în tricoul Universităţii Craiova.
Dacă în 2007-2008 fundaşul de la Antipozi l-a depăşit pe Dorel, acumulând 2.949 de minute în 33 de partide (un gol marcat), în vreme ce căpitanul oltean a avut 2.643 de minute în 30 de meciuri (un gol), în 2008-2009, la final de tur, situaţia s-a inversat. Doar cinci jucători ai Ştiinţei au evoluat în toate cele 19 partide (17 în campionat şi două în Cupa României), liderul la minute jucate fiind Dorel Stoica, secondat de Joshua Rose.
Primul a fost integralist, evoluând 1.710 minute fără să primească nici măcar un cartonaş galben şi înscriind de trei ori. La rândul său, Rose a jucat 1.668 de minute, primind două cartonaşe galbene şi punctând tot de trei ori. Stoica a marcat o dată în Cupă, cu CSM Ploieşti, şi de două ori în campionat, cu FC Timişoara şi Gaz Metan, ambele din penalti, în timp ce australianul a înscris golul de 1-1 al partidei de la Cluj şi a reuşit o dublă în confruntarea de la Mediaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS