14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii au schimbat doi antrenori pe sezon

Pandurii au schimbat doi antrenori pe sezon

Dintre cei şapte  antrenori care au condus Pandurii în prima ligă, doar patru au reuşit să obţină şi puncte, Sorin Cîrţu fiind singurul care are o linie de clasament pozitivă.

Pandurii Târgu Jiu a promovat în Liga I pe 11 mai 2005, iar de atunci, în trei sezoane şi jumătate, a schimbat şapte tehnicieni. Emil Săndoi, Viorel Hizo, Nicolae Ungureanu, Eugen Neagoe, Gabi Zahiu, Joaquim Teixeira şi Sorin Cîrţu s-au perindat sau continuă activitatea la Pandurii, fiecare cu nereuşitele şi realizările sale. Antrenorul care a reuşit, în premieră, promovarea pandurilor în prima divizie, Emil Săndoi, nu a obţinut nici un punct în primele patru etape, la fel ca Gabi Zahiu (o etapă) şi Joaquim Teixeira (două) şi a plătit cu demiterea. Impactul cu fotbalul mare a fost dur pentru Pandurii Târgu Jiu, dar şi pentru tehnicienii săi, preşedintele Marin Condescu renunţând şi la serviciile lui Viorel Hizo după alte 19 etape, timp în care „Dulăul“ a adunat 17 puncte cu o echipă din care numai Popete şi Buta se mai regăsesc în Liga I. Nicolae Ungureanu i-a succedat lui Hizo, „Roşu“ strângând doar opt puncte în ultimele şapte etape şi trimiţând Pandurii Târgu Jiu în Liga a II-a.
Repromovată administrativ, gruparea gorjeană a fost preluată de Eugen Neagoe, cel mai longeviv tehnician din istoria de primă divizie a formaţiei din Târgu Jiu. „Geană“ a stat pe banca tehnică 73 de meciuri şi a câştigat 89 de puncte, adunând o medie de 1,21 puncte / meci şi un golaveraj negativ 68-87, în două mandate întrerupte de „peregrinările“ lui Gabi Zahiu şi Joaquim Teixeira. În contul lui Eugen Neagoe trebuie trecute şi o semifinală de Cupa României şi o salvare miraculoasă sezonul trecut, însă după un tur dezastruos, care, de asemenea, îi aparţine.

Cîrţu, tehnicianul eficient

Actualul antrenor al echipei Pandurii, Sorin Cîrţu, este, de departe, cel mai bun tehnician de primă ligă al gorjenilor, cu 16 puncte câştigate din nouă partide, ceea ce înseamnă 1,77 puncte / meci, procentaj care-l mulţumeşte pe „Sorinaccio“. Mai mult, echipa condusă de fostul component al Craiovei Maxima are o linie de clasament de invidiat – patru victorii, patru egaluri, o înfrângere şi un golaveraj pozitiv, 9-6. „În nouă partide am acumulat 16 puncte şi de aceea cred că este un procentaj bun: cam 1,8 puncte pe meci. Se putea şi mai mult, dacă am fi exploatat cum trebuie partida de la Constanţa. Eu sunt mulţumit de cum s-a prezentat echipa, deşi cel mai mare adversar al nostru am fost tot noi, deoarece am avut tot timpul suspendaţi sau accidentaţi. Niciodată nu am putut folosi întreg lotul pentru o anumită partidă“, a spus Cîrţu.
Valoarea lui „Sorinaccio“ este apreciată şi de preşedintele Marin Condescu după seria pozitivă din turul campionatului, când Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut decât un joc în ultimele nouă etape. „Nu avem un secret sau o reţetă a victoriei, Sorin Cîrţu şi echipa sunt armele noastre. E clar că diferenţa faţă de primele etape a făcut-o capacitatea lui Sorin Cîrţu de a organiza echipa“, a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS