14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNicolae Zamfir: Ştiinţa ar trebui să se asocieze cu „GP“

Nicolae Zamfir: Ştiinţa ar trebui să se asocieze cu „GP“

Managerul general al Şcolii de fotbal „Gică Popescu“ susţine că Universitatea ar putea ajunge „number one“ în fotbalul din România dacă s-ar asocia cele două cluburi din Bănie.

 Singurul antrenor emerit de fotbal din Craiova, Nicolae „Ţîcă“ Zamfir, este de câţiva ani managerul general al Şcolii de fotbal „Gică Popescu“, după ce multă vreme a fost antrenor la Universitatea (tineret şi seniori), dar a pregătit şi două echipe din străinătate, Bdin Vidin (Bulgaria) şi Jeff United Ichihara (Japonia). Ieri, „Ţîcă“ Zamfir şi-a sărbătorit ziua de naştere, prilej pentru un dialog aniversar.

– Dintotdeauna aţi susţinut că Universitatea Craiova este un fel de Oxford în fotbalul românesc. Presupun că vă menţineţi această afirmaţie, mai ales că Ştiinţa renaşte cu jucători în majoritate din pepiniera proprie…
– Susţin în continuare că Ştiinţa este un fel de şcoală de fotbal Oxford. În prezent însă, Universitatea foloseşte numai o parte din valorile fotbalistice pe care le produce această zonă a Olteniei. Pe vremea mea, Universitatea folosea toate resursele Olteniei. Nu contest valoarea juniorilor de la Universitatea, dar am altă părere.

Mititelu nu poate de unul singur

– Adică?
– Dacă Universitatea se unea cu Şcoala de fotbal „Gică Popescu“, ar fi putut să fie „number one“ în fotbalul românesc. Este doar un punct de vedere. Domnul Adrian Mititelu crede că poate să facă de unul singur din Universitatea echipa „number one“… Eu nu cred că poate singur! Ca Universitatea Craiova să fie numărul unu în România, finanţatorul Ştiinţei ar trebui să se asocieze cu Şcoala de fotbal „Gică Popescu“.
 – Care mai sunt relaţiile dintre cele două cluburi oltene din Craiova, Universitatea şi „GP“?
 – Foarte bune, dar, ca în piesa lui I.L. Caragiale, lipsesc cu desăvârşire! Sunt relaţii doar de politeţe.

Rigoarea am învăţat-o de la japonezi

 – După ce aţi obţinut performanţe cu echipele de tineret şi seniori ale Universităţii, aţi antrenat, printre altele, o formaţie din prima ligă japoneză, Jeff United. Le-aţi predat japonezilor o lecţie de fotbal oltenească sau aţi învăţat şi dumneavoastră câte ceva în „Ţara Soarelui Răsare“?
 – Ce am învăţat de la japonezi? Rigoarea. Am învăţat ce înseamnă munca şi perseverenţa. La Jeff United mi s-a dat posibilitatea să cresc jucători de mare valoare, iar unii dintre ei au ajuns în echipa naţională de seniori a Japoniei. De altfel, munca mea a fost recunoscută şi după ce am plecat din Japonia.
 – Cum a fost 2008 pentru Şcoala de fotbal „GP“?
 – Un an bun, cu rezultate ale echipelor de juniori ale şcolii. Totodată, avem jucători de la „GP“ la formaţiile naţionale de juniori. Sunt convins că şi în continuare vom obţine rezultate performante.
 – Ce se va întâmpla cu Şcoala „GP“ în 2009, se va strămuta şi extinde?
 – Această problemă era lămurită în urmă cu două luni, adică urma ca o nouă şcoală „GP“ să se realizeze pe alt amplasament, cu şapte terenuri cu gazon natural ş.a.m.d. Repet, asta era în urmă cu două luni. Ce va fi acum, cu această criză, nu mai ştiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII