14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportÎntâlnire cu internaţionalii Craiovei

Întâlnire cu internaţionalii Craiovei

La iniţiativa clubului, mai mulţi jucători ai Universităţii Craiova vor fi în această săptămână la dispoziţia suporterilor. Întâlnirile dintre fotbalişti şi fani vor avea loc zilnic, de astăzi până joi, între orele 12.00 şi 14.00, la magazinul oficial al echipei.
Primii care vor răspunde prezent vor fi trei dintre internaţionalii de tineret ai Ştiinţei, Constantin Gîngioveanu, Ştefan Bărboianu şi Silviu Lung Jr. Al patrulea alb-albastru din trupa lui Săndoi, Radu Barbu, va intra în contact cu suporterii mâine, alături de Valerică Găman, puştiul cu cea mai rapidă ascensiune din fotbalul românesc, el ajungând din Liga a IV-a la echipa naţională în mai puţin de un an. Miercuri va fi rândul lui Ovidiu Dănănae şi Mihai Dina să discute cu fanii, în timp ce joi căpitanul Dorel Stoica îl va avea alături, în „duelul“ cu suporterii, pe Dragoş Firţulescu. Acesta din urmă are şi o dorinţă pentru anul care vine, să evolueze în tricoul Universităţii şi pe stadionul „Ion Oblemenco“. Mijlocaşul de 19 ani a prins doar şase partide în tur, toate pe „Extensiv“, jucând în total 165 de minute, cele mai multe, 45, în confruntarea cu FC Timişoara. Cu excepţia lui Firţulescu şi a lui Dina, toţi ceilalţi jucători care vor participa la acţiunea iniţiată de club au îmbrăcat tricoul naţionalei. Însă, doar Stoica a făcut-o într-un meci oficial, restul participând la câteva amicale, Gîngioveanu şi Barbu marcând chiar pentru naţionala de tineret.
Dintre aceştia, în afară de Dorel, doar Găman a evoluat pentru Ştiinţa în toate partidele din prima parte a campionatului, fundaşul de 19 ani având la activ 1.446 de minute şi un gol marcat, cel al victoriei cu Oţelul. Găman este urmat de Dănănae (18 jocuri – 1.620 de minute), Gîngioveanu (14 – 989), Dina (15 – 537 – 2 goluri), Bărboianu (11 – 401 – 1), S. Lung (3 – 185) şi R. Barbu (6 – 117).

Dina vrea să fie titular în retur

Cu două goluri macate în tur (la Buzău şi Vaslui) şi 537 de minute jucate în 15 partide, dintre care 75 în cele două dispute din Cupă, Mihai Dina speră ca din primăvară să prindă primul unsprezece al lui Nicolo Napoli. „Nu ştiu dacă am devenit arma secretă a Craiovei, eu sper să devin titular. Anul care se încheie a fost bun pentru echipă, sper să jucăm la fel de bine şi în retur. A fost un tur greu, dar mai este o jumătate de an şi mai grea. Sperăm să fim acolo sus şi cu siguranţă vom fi“, a afirmat Dina pe site-ul oficial al grupării din Bănie.
Atacantul Ştiinţei a mai precizat că în 2009 vrea să marcheze cât mai multe goluri. „Putea fi un tur şi mai bun dacă învingeam în ultimul meci, puteam să ne menţinem pe locul trei. De la 2009 aşteptăm mai mult, vrem să fim cât mai în faţă. Pe plan personal, aştept de la 2009 să joc şi să înscriu cât mai multe goluri. Sper ca lumea să-şi pună speranţele în mine. Vreau să joc şi să ajut echipa“, a adăugat Mihai Dina.
Ultima acţiune iniţiată de club în acest an va avea loc vineri, când la micuţii fotbalişti de la Centrul de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova va sosi Moş Crăciun. Acesta, la fel ca şi în anii trecuţi, va fi îmbrăcat în costumul alb-albastru, pe care îl poartă doar atunci când vine în Bănie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS