17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPiţurcă junior, sfătuit să rămână la Târgu Jiu

Piţurcă junior, sfătuit să rămână la Târgu Jiu

Atacantul pandurilor Alexandru Piţurcă a atins vârful carierei sale în 2008, reuşind să înscrie nouă goluri în competiţiile oficiale pentru gruparea gorjeană.

„Gemenii“ de la Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Piţurcă (foto) şi Daniel Orac, au fost invitaţi la Sport Klub, într-o emisiune moderată de ofiţerul de presă al gorjenilor, Bogdan Tudor. Piţurcă junior s-a declarat mulţumit de prestaţiile sale la Pandurii în 2008, echipă pentru care a reuşit să înscrie nouă goluri în competiţiile oficiale, opt în campionat şi unul în Cupa României. Aflat în progres faţă de anul trecut, fiul selecţionerului a fost chemat la un trial al naţionalei României şi a atras atenţia marilor cluburi din România. „A fost unul dintre cei mai buni ani ai mei. Am avut probleme cu adaptarea, dar am avut norocul să mi se acorde încredere şi să fiu folosit constant titular de antrenorul Eugen Neagoe după o perioadă destul de mare în care nu mai jucasem“, a declarat Piţurcă Jr.
Acesta consideră că partida cu CFR Cluj de la Târgu Jiu, scor 2-1 pentru Pandurii, a fost cel mai bun joc al său, impresionându-l chiar şi pe tatăl său, Victor Piţurcă, acesta felicitându-l prin SMS. „Meciul cu CFR Cluj a fost cel mai bun din acest sezon, chiar dacă nu am marcat, iar cel mai slab a fost cel de la Galaţi. Important este că acolo am luat un punct“, a mai spus Alex Piţurcă.

Sfaturi de la Sorin Cîrţu

Asemenea lui Victor Piţurcă, şi Sorin Cîrţu consideră că nu este momentul ca Alexandru Piţurcă să facă pasul spre o echipă mare. Deficitar la finalizarea cu piciorul stâng, atacantul pandurilor mai are nevoie de un an de muncă pentru a face faţă la un club cu pretenţii. „Steaua e un miraj pentru orice fotbalist, dar Alex trebuie să se gândească bine dacă e momentul să facă acest pas. El trebuie să muncească mai mult pentru piciorul stâng şi apoi poate să facă pasul spre o echipă mai bună. Şi alt aspect ar fi cel financiar. Dacă pleci de la Pandurii la o echipă din străinătate, te transferi pe bani mai puţini şi atunci poţi negocia un salariu mai mare, iar dacă pleci de la Steaua o faci pe bani mai mulţi şi vei obţine un salariu mai mic“, l-a sfătuit Sorin Cîrţu pe atacantul său.
Tehnicianul pandurilor îşi doreşte ca Moş Crăciun să-i aducă rezultate bune în 2009, suficiente cât să ocupe cu formaţia din Târgu Jiu unul dintre locurile 6-10 la finalul acestui sezon. „Moş Crăciun să-mi aducă un obiectiv îndeplinit, iar în Cupa României să ajungem cât mai sus, chiar în finală“, a afirmat Cîrţu.

Orac, eternul ghinionist

Deşi a evoluat constant titular la Pandurii Târgu Jiu în acest sezon şi pe un post ofensiv, Daniel Orac nu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor. Şi  în campionatul trecut el a marcat greu, ratând foarte multe situaţii, inclusiv un penalti. „Nu prea mă lipsesc eu la goluri, nu am marcat nici unul în acest campionat, iar anul trecut am înscris unul, dar la ocazii de gol mă lipsesc. Sper că voi sparge ghinionul anul viitor“, a declarat Orac.
Alex Piţurcă şi Daniel Orac au fost de acord că FC Timişoara ar fi meritat să termine anul în postura de campioană de toamnă: „Timişoara este cea mai bună echipă a turului în opinia mea. I s-au luat nemeritat şase puncte. De asta îmi pare rău. E munca jucătorilor şi a antrenorilor acolo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII