16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMitică Dragomir: Mititelu trebuie să tacă

Mitică Dragomir: Mititelu trebuie să tacă

Preşedintele LPF îi sugerează finanţatorului Universităţii Craiova să înceteze cu declaraţiile împotriva FRF deoarece mai-marii Federaţiei vor continua  să îl sancţioneze.

– Universitatea este situată, la sfârşitul turului, pe locul şase, dar finanţatorul oltenilor pretinde că acest clasament ar fi mincinos deoarece Craiova a fost dezavantajată de erori de arbitraj în câteva meciuri, astfel că locul Ştiintei ar fi pe podium. Ce ziceţi de afirmaţiile domnului Mititelu?
– Domn’e, în ţara asta, fiecare e liber să spună ce vrea. Asta nu înseamnă neapărat că Mititelu are şi dreptate. Este însă adevărat că arbitrii au greşit în câteva partide ale Universităţii Craiova, aşa cum s-a greşit şi în alte meciuri ale altor formaţii din campionat.
– Cu alte cuvinte, locul Craiovei ar fi mai sus de şase, aşa cum susţine şi finanţatorul Universităţii?
– Nu ştiu ce să zic eu. E altă discuţie.
– Mititelu, „acest nebun frumos al Craiovei“, cum zice inegalabilul Ilie Balaci, are o gură slobodă, iar mai-marii FRF încearcă acum să-l potolească, sancţionându-l drastic, în primul rând financiar, el ajungând un fel de recordman la amenzi în acest tur de campionat.
– Cam mari sunt amenzile aplicate, aşa este.

România a ajuns ţara şoaptelor

– Finanţatorul Craiovei, prin declaraţiile din aceste zile, lasă să se înţeleagă că ar fi vânat de FRF!
– Nu, nu… Mititelu trebuie să înceteze şi el cu aceste declaraţii. N-are ce să facă.
– Adică?
– Păi, ăştia de la FRF o să-i dea lui Mititelu atâtea amenzi până când o să se potolească. O să ajungem – de fapt am şi ajuns – ţara şoaptelor! Aşă că… Nimeni nu mai are acum curajul să spună ceva, că imediat eşti plesnit! Ori politic, ori financiar, ori…
– Aţi jucat la tineretul Ştiinţei (‘65-’67), apoi i-aţi cunoscut  pe marii fotbalişti ai „campioanei unei mari iubiri“ şi pe cei ai Craiovei Maxima. Credeţi că actuala generaţie a Craiovei ar putea ajunge cât de cât la performanţele predecesorilor?
– Categoric! Am urmărit meciurile Universităţii, am fost şi supervizor la două partide ale Craiovei. Am o impresie despre actualul lot al oltenilor.

Nimeni din România nu are potenţialul Craiovei

– Şi care este?
– Potenţialul pe care îl are la ora aceasta Universitatea Craiova nu îl are nimeni din România! Cum va fi el gestionat de acum înainte, asta-i problema conducătorilor.
– Putem vorbi, deci, de o renaştere a Universităţii!
– Sigur asta, sigur…
– Criza care se apropie de România ar putea afecta şi fotbalul, iar LPF a decis să renunţe, în favoarea cluburilor din Liga I, la comisionul de şase la sută pe care LPF l-a primit din drepturile TV pe sezonul 2008/2009. Aveţi în plan şi alte măsuri sau sugestii?
– Domn’e, LPF donează nişte milioane de euro celor 18 echipe din Liga I, aşa că acum şi cluburile, respectiv patronii, trebuie să se gândească mai mult la soluţii. De ce să gândesc şi pentru ei?! Oricum, eu, ca preşedinte LPF, am făcut multe pentru ei.

Criza va afecta şi fotbalul românesc

– Credeţi că această criză financiară va afecta şi fotbalul românesc?
– Mai mult ca sigur.
– Domnule preşedinte, se califică naţionala României la CM din 2010?
– Nu mai răspund la asemenea întrebări. LPF nu răspunde de echipa naţională, iar eu, repet, nu mai răspund la întrebări de acest gen.
– O ultimă întrebare: regretaţi că nu mai sunteţi în parlament?
– Asta mi-am şi dorit: să nu mai fiu şi… nu mai sunt!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII