19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii nu vor să coboare de pe primul loc

Gorjenii nu vor să coboare de pe primul loc

Energia Rovinari va primi astăzi, de la ora 18.00, vizita formaţiei Dinamo Bucureşti, joc din cadrul etapei a 12-a a Diviziei A la baschet masculin. Trupa lui Theo Evans, lider al clasamentului, porneşte cu prima şansă în faţa grupării bucureştene, locul 11 înaintea acestei runde. „Meciul cu Dinamo va fi foarte greu. Deşi au avut probleme în campionat, ei nu au pierdut nici un meci la diferenţe mari, au învins şi Piteştiul. Au moral bun şi ne aşteptăm la un meci foarte disputat. Nu au individualităţi, nu îmi este frică de ei. Atuul lor e că joacă un baschet de echipă foarte bun. Au sportivi destul de buni, dar punctul lor forte este jocul colectiv. Trebuie să le contracarăm această armă. Faptul că avem jucători rapizi şi atletici este atuul nostru. Dinamo are o echipă bună, dar joacă în alt stil. Suntem favoriţi la victorie. Dacă vom face ce am pregătit şi vom juca tare, nu vom avea probleme. Probabil că o să fim tot pe primul loc după acest meci cu Dinamo. Dar pe mine mă interesează în special să câştigăm meciul. Trebuie să fim concentraţi şi să câştigăm“, a spus Evans.
Tehnicianul grupării gorjene nu este impresionat de postura de lider a echipei pe care o conduce, acesta fiind mulţumit dacă Energia s-ar clasa şi la finalul campionatului pe un loc fruntaş. „Nu are nici o importanţă pe ce loc eşti în pauza competiţională. Degeaba la jumătatea sezonului eşti primul, dacă la final eşti ultimul. Finalul contează. Scopul nostru este să fim primii la final. Trebuie să rămânem concentraţi. Noi vrem să câştigăm fiecare meci şi apoi ne uităm la clasament. Pentru mine nu contează că suntem pe locul întâi“, a afirmat antrenorul american.
Nominalizat de FR de Baschet la secţiunea „cel mai bun baschetbalist român al anului 2008“, Bogdan Popescu este văzut câştigător de antrenorul său, Theo Evans. „Bogdan Popescu merită premiul, e cel mai bun român din campionat. Sper să câştige. Nu va conta cum va juca la meciul cu Dinamo, un titlu nu se dă după un singur joc, ci după un sezon întreg“, a încheiat Theo Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS