13.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa face transferuri tot de la Primăvara

Ştiinţa face transferuri tot de la Primăvara

Adrian Mititelu a anunţat că, la insistenţele lui Nicolo Napoli, va transfera un atacant, dar că atenţia lui se îndreaptă tot spre puştii de la echipa a doua.

Finanţatorul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a negat că ar fi interesat de aducerea lui Mansour în Bănie, după ce unele ziare din Bucureşti îl dăduseră ca şi transferat la Ştiinţa. „Nu vreau să vorbesc de rău acest băiat. Mansour e un fotbalist interesant, dar nu e adevărat ce a apărut prin presă, că l-am dori“, a precizat Mititelu la Radio Oltenia Craiova.
Acesta a dezvăluit şi care va fi politica de transferuri în această iarnă. „Nu vreau să iau pe cineva doar de dragul de a mă califica în cupele europene, iar apoi jocul echipei să fie afectat. Nu vreau să aduc pe oricine, nu vreau să stric echipa! Eu cred că Universitatea îşi poate îndeplini obiectivul cu actualul lot. Voi face totuşi o concesie pentru un atacant. Eu am un feeling că în acest retur Dina va exploda, dar o să încercăm să aducem un vârf, dacă Nicolo tot a insistat. Oricum, viitorul atacant trebuie ales cu grijă. Nu vreau să ajungă să fie rezerva lui Dina şi a lui Baird. Poate să fie şi din Mozambic, dar să aibă până în 22 de ani, pentru că nu doresc să stric imaginea echipei şi să aduc un fotbalist străin, de 28 de ani. Studiem variante, ne sunt propuşi alţi jucători, unele au căzut din prima după ce ne-am uitat mai atent“, a mai spus Mititelu.

Are balta peşte

Patronul grupării oltene susţine că nu vrea să aducă întăriri pentru alte posturi decât cel de atacant, pentru că este convins că din urmă vin jucători de valoare, care pot crea concurenţă la echipa mare. „Nu vreau să aduc o dublură lui Rose, când ştiu că şi Buşu, şi Giurcă, într-un an, pot fi soluţii. De coordonator nu avem nevoie, Dorel Stoica joacă la mijloc, Prepeliţă la fel, Bărboianu e talentat la mijloc. Noi îl avem pe Dorel Stoica, jucător care este supercoordonator, şi nu căutăm nimic pentru acest post. Dacă mai aducem un coordonator înseamnă să ţinem unul de-al nostru, supercotat, pe bancă. Transferurile sunt pentru cei care nu au jucători, însă noi avem“, a susţinut Mititelu. Acesta a dezvăluit că principala lui grijă este să păstreze actualul lot de jucători, pentru că unii dintre ei sunt solicitaţi la alte formaţii. „Fotbaliştii noştri sunt doriţi la echipe mari, nu neapărat în ţară, ci şi în Europa. Jucătorii noştri din centrul liniei mediene au fost căutaţi în vară să devină coordonatori de joc la alte echipe. Şi nu vorbim aici de ofertele de la Steaua. Prepeliţă e căutat şi din Turcia, Dorel Stoica, la fel! Ce facem acum, să căutăm să transferăm alţi coordonatori de joc?“, a mai comentat Mititelu.

Napoli nu pleacă

Deşi a tot vorbit de politica Ştiinţei de a promova tinerii jucători din pepiniera proprie, pe care vor să o urmeze acum şi alte grupări din Liga I, finanţatorul alb-albaştrilor a ţinut să precizeze că a şi băgat bani în transferuri şi că evoluţia bună a echipei nu i se datorează numai antrenorului Nicolo Napoli. „Am constatat cu stupoare că meritul pentru această echipă îl are doar Napoli. Echipa aceasta este creată de mine! Cu excepţia lui Wobay, pe care l-am luat la recomandarea lui Fane Stoica, toţi jucătorii sunt aduşi după gândirea mea. S-a creat un curent fals, la Craiova Mititelu nu a cumpărat jucători, doar a promovat tineri. Bornescu este cumpărat pe bani grei, Dorel Stoica, Mitchell, Rose, Wobay, Prepeliţă, Dilevski, Baird, Costea, Găman, Dina sunt jucători care nu erau prin curte la Craiova. I-am găsit eu şi i-am adus cu bani grei. În afară de Dănănae şi de Gîngioveanu, nu ştiu dacă mai este unul doar crescut la Craiova“, a spus Mititelu.
Acesta a recunoscut că au existat discuţii şi în ceea ce-l priveşte pe Nicolo Napoli, tehnicianul italian fiind contactat în vară de unele grupări din prima ligă, dar că nu a fost nimic concret: „Nu ştiu dacă sau ce propuneri a avut Napoli. Este o problemă care îl priveşte. S-ar putea să fi fost în vară ceva discuţii, nu neapărat oferte, ci întrebări, sugestii din partea unor preşedinţi din prima ligă. Oricum, cred că nu se punea problema ca Napoli să plece, pentru că a simţit condiţiile care sunt la Craiova“.
Antrenorul Universităţii a stabilit programul din această iarnă, echipa urmând să se reunească pe 14 ianuarie şi să efectueze două turnee de pregătire, unul în Cipru sau Turcia, celălalt-în Spania sau Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII